Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Upriličena promocija knjige o jeziku srednjovjekovne Bosne, autora mr. Mehmeda Kardaša

Povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, sinoć je u prepunoj Velikoj sali Općine Visoko, upriličena promocija prve knjige našeg sugrađanina, mr. Mehmeda Kardaša, pod nazivom “Jezik i grafija srednjovjekovne bosanske epigrafike”. Knjiga, koja je svojevrsno proširenje magistarskog rada našeg sugrađanina, prvi put sinoć je predstavljena široj javnosti, a publika koja je u velikom broju posjetila sinoćnju promociju imala je priliku da uživa u predstavljanju ovog značajnog djela.

U okviru same promocije o značaju ovog djela, ali i o samom autoru knjige, govorili su promotori prof. dr. Dževad Jahić, sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu, mr. Ramiza Smajić, sa Instituta za istoriju Sarajevo i mr. Zenaida Karavdić, sa Instituta za jezik u Sarajevu.

Veliko interesovanje za ovu promociju iznenadilo je i samog autora, mr. Kardaša, koji je u izjavi za Visoko.co.ba govorio o ovom događaju.

mehmed kardas promocija (12)
mr. Mehmed Kardaš

“Izuzetno mi je drago što večeras promoviram svoju knjigu upravo u mom gradu, u Visokom, pred svojom porodicom i svojim prijateljima. Velika je čast, prvenstveno predstaviti jedno ovakvo djelo, koje govori o značaju jezika i grafije srednjovjekovne bosanske epigrafike, a zatim je izuzetno zadovoljstvo promovirati samu knjigu pred ovolikim brojem ljudi.

Iskreno, iznenađen sam ovakvom brojnošću i posjetom, a dovoljan pokazatelj da je visočka publika zainteresirana za historiju i kulturno naslijeđe BiH govori i podatak da su sve knjige sinoć ponuđene u prodaji rasprodate odmah nakon promocije. Želim iskoristiti priliku da se zahvalim svima na ukazanoj časti i na ovakvoj posjećenosti promocije moje knjige, što za mene pričinjava veliko zadovoljstvo.” – kazao je za Visoko.co.ba nakon završene promocije autor knjige, mr. Mehmed Kardaš.

U nastavku možete pogledati fotogaleriju sa ove promocije, sačinjenu od fotografija našeg reportera.

Proudly powered by WordPress