Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kako da nosite pidžamu tako da izgleda kao najlepši komad na vama

Uslišene su sve vaše jutarnje zimske molitve: pidžame su in!

Sa žaljenjem moramo da istaknemo da nositi pidžamu na ulici apsolutno nije izgovor da iz kuće izađete zapuštene kose, neumiveni i u papučama.

Stvarnost je potpuna suprotnost: jedini način da se izvučete sa nošenjem iste u javnosti jeste da to uradite dotjerane. Ravne cipele ili patike nisu opcija, kao ni druge pantalone sa širokim nogavicama. Priznat ćete i to da sređena kosa, crveni ruž ili lak za nokte nisu prevelika cijena za to što će vam cijeli dan biti udobno.

„Jedna pidžama, jedan outfit“ filozofija nosi određena pravila. Da bi nogavice padale kako treba, neophodna im je visina: rješenje su platforme ili vrtoglave potpetice sa otvorenim prstima.

Obične salonke, ma koliko ih volite, jednostavno nisu na visini zadatka. Uz veliku torbu izgledat ćete kao da vučete sopstvenu vreću za spavanje i zato se držite malih klaš ili damskih sa drškom… Smisao za humor je neizostavan modni dodatak. Šeretski osmjeh jeste sve što vam treba kako biste ovaj stil iznijeli na pravi način.

Ukoliko nosite samo gornji dio na kopčanje, tretirajte ga kao i svilenu bluzu: ostavite nekoliko raskopčanih dugmadi (ne više od dva ili rizikujete da izgledate kao da ste iz rijalitija The Girls Of The Playboy Mansion), podvrnite rukave i ukombinujte ga sa farmerkama ili kožnom suknjom. Kontrast svilenkastog i grubljeg materijala savršeno funkcioniše. Isto važi i ukoliko se odlučite da vam gornji dio pidžame sa pojasom glumi jaknu ili blejzer.

Potencijalna stilska opasnost leži u odabiru onoga što ćete obući preko pidžame. Najbolje ih je nositi same, ali ako vam je neophodan kaput (nama jeste!) imate dva izbora: prvi je beskrajno luksuzan, liči na kućni ogrtač i vezuje se u struku, a drugi je androgin i precizan. Obje varijante isključivo do koljena. Maksi dužinu zaboravite.

Svila u svakom momentu pobjeđuje običan pamuk, a kako bi se za vama okretali samo iz pravih razloga, najsigurnije je da se držite teget ili crne. Ne možete pogriješiti ni sa klasičnim prugama, a ako se osjećate posebno hrabro, probajte bogate tonove poput bordo ili printove. Ne propustite da dodate zabavnu ogrlicu ili viseće svetlucave minđuše.

Proudly powered by WordPress