Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ogawa posjetio Prevent u Visokom: Jačanje ekonomskih odnosa BiH i Japana

Ambasador Japana u BiH, Kuzaya Ogawa posjetio je jučer poslovnu zonu Prevent grupacije u Visokom.  Tokom sastanka sa domaćinima na čelu sa Predsjednikom Uprave Preventa BH Almirom Jazvinom i obilaska proizvodnih pogona, Nj. E. Ambasador Kuzaya Ogawa je imao priliku saznati više o procesu razvoja Prevent grupacije u BiH, proizvodnim aktivnostima ove kompanije te razgovarati o novim investicijama i mjerama politike kojima se pomaže rast privatnog sektora i zapošljavanje u BiH.

Tokom susreta bilo je riječi i o mogućnostima i preprekama sa kojima se susreću bh. kompanije u nastojanjima da povećaju svoju konkurentnost na tržištu, a Jazvin je istakao osnovne prednosti ulaganja u industrijsku proizvodnju u BiH te predstavio značajne investicije Grupacije u proteklom periodu.

Posjeti su prisustvovali i šef Odsjeka za ekonomsku saradnju, kao i savjetnica za ekonomska pitanja pri ambasadi Japana.

Cilj posjete bio je jačanje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovina i Japana a kroz saradnju sa vodećim privrednim subjektima u BiH. Prevent grupacija kao najveći privatni poslovni sistem, zasigurno je partner sa kojim Ambasada Japana u BiH želi nastaviti saradnju zaključeno je na kraju posjete.

Proudly powered by WordPress