Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Turska bolja od Švedske, Danska od Islanda

Turska je u prijateljskom meču igranom u Antaliji sa 2:1 pobijedila reprezentaciju Švedske. Tosun je u 32. minuti doveo somaću selekciju u prednost, da bi Granqvist u 74. minuti poravnao na 1:1. U samom finišu, devet minuta prije kraja Tosun je ipak Turcima donio pobjedu. Za Švedsku nije nastupio Zlatan Ibrahimović, koji je odlučio da propusti meč.
Nešto ranije Grčka je sa 2:1 pobijedila Crnu Goru. Meč odigran u Pireju, lučkom dijelu Atine, na stadiou Jorgos Karaiskakis, a riješen je u drugom dijelu susreta. U 53. minuti grčki tim je došao do prednosti prelijepim pogotkom Tzavellasa iz slobodnog udarca sa dvadeset metara kojem je prethodio prekršaj Tomaševića nad Fortunisom.
Odgovor Sokola bio je munjevit i došao je od strane Tomaševića. Crnogorski lijevi bek nadviso je sve u kaznenom prostoru poslije kornera i poravnao je u 56. minuti. Ipak, pobjedu Grcima osigurao je Karelis u 63. minuti kada je lijepim udarcem matirao Mijatovića. Inače, bio je ovo debi nekadašnjeg trenera Partizana Ljubiše Tumbakovića na crnogorskoj klupi. Danska je u skandinavskom okršaju golovima Jorgensena u 50. i 54. minuti sa 2:1 nadigrala Island u Herningu. Strijelac počasnog gola za goste bio je Traustason u posljednjim sekundama, dok u duelu Estonije i Norveške nije bilo golova. Italija i Španija su odigrali meč bez pobjednika 1:1. Povela je Italija golom Insignea, a izjednačio je vrlo brzo Aduriz. Škotska je kao gost pogotkom Anaya sa 0:1 pobijedila Češku. U duelu Velsa i Sjevrene Irske bilo je neriješeno 1:1. Gosti su vodili golom Cahtcarta, ali je Curch u samom finišu iz penala spasio Velšane poraza. Ukrajina je pogotkom Stepanenka u 50. minuti sa 1:0 bila bolja od Kipra.

Proudly powered by WordPress