Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO&VIDEO: Sve spremno za Međunarodni taekwondo turnir “Bosna Open 2016” u Visokom

I nakon što smo prethodnih dana najavljivali održavanje Međunarodnog taekwondo turnira “Bosna Open 2016”, koji će danas biti svečano otvoren u Kulturno-sportskom centru “Mladost” u Visokom, nešto manje od osam sati prije početka turnira dobili smo potvrdu organizatora da je sve spremno za ovaj vrhunski sportski spektakl u našem gradu. Mnogo članova TKD “Bosna” iz Visokog jučer je vrijedno radilo u visočkoj sportskoj dvorani, kako bi sve bilo spremno za današnji dan taekwondoa u našem gradu.

Subota, koja će u Visokom biti popraćena odličnom prezentacijom borilačkog sporta u KSC “Mladost”, počet će veoma rano, od 07:00 sati, kada su zakazane registracija i vaganje takmičara na taekwondo turniru “Bosna Open 2016”. Nakon što budu završene tehničke pripreme i formalnosti koje moraju biti provedene pred takmičenje, sam turnir bit će otvoren svečanom ceremonijom u 09:00 sati, te će posjetioci tokom cijelog dana imati priliku da uživaju u prikazu borilačkih vještina u nekoliko kategorija.

Konačno, taekwondo subota u Visokom bit će završena polufinalnim i finalnim borbama, koje počinju od 15:00 sati, odnosno, dodjelom nagrada i priznanja najboljim učesnicima turnira “Bosna Open 2016”.

Večeras smo razgovarali i sa prvim čovjekom TKD “Bosna” iz Visokog, Edinom Kajevićem, koji je ujedno i glavni “krivac” za organizaciju ovog prestižnog takmičenja u našem gradu.

“Drago mi je i velika mi je čast potvrditi za vaš portal da je sve spremno za održavanje taekwondo turnira ‘Bosna Open 2016’ u KSC ‘Mladost’ Visoko. Mnogo članova TKD ‘Bosna’ jučer je vrijedno radilo na pripremama turnira i veoma smo sretni što ćemo ujutro spremni dočekati svih 465 prijavljenih takmičara, među kojima će biti i 118 članova visočkog taekwondo kolektiva ‘Bosna’. Svi takmičari borit će se na šest postavljenih borilišta, od kojih su četiri za borbe, dok je po jedno borilište postavljeno za pomse i kik udarce.

Posebno zadovoljstvo bit će i posjeta glavnog gosta turnira ‘Bosna Open 2016’, master Miroslava Brežana, koji je nosilac crnog pojasa 8 dan u taekwondou. On će doputovati sa svojim timom iz Karlovca, a posebnu draž njegovo gostovanje nosi sa sobom jer je on jedan od pionira taekwondoa.” – kazao je Kajević u izjavi za portal Visoko.co.ba.

U nastavku možete pogledati video koji prikazuje kako su tekle jučerašnje pripreme za ovo prestižno borilačko takmičenje koje od 09:00 sati svečanim otvorenjem počinje u KSC “Mladost” Visoko. I svakako ne propustite da budete dio ovog sportskog spektakla, te svojom posjetom podržite vrijedni TKD kolektiv “Bosna” iz Visokog.

Proudly powered by WordPress