Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: MIZ Visoko i IHH iz Turske podijelili Kur'ane učenicima mektebske nastave

U Bijeloj džamiji je danas 290 polaznika mektebske nastave sa područja Medžlisa islamske zajednice Visoko u toku ove mektebske godine završilo sufaru i počelo učiti u Kuranu. Četvrti put je upriličena manifestacija dodjele Kur'ana svima njima od strane Medžlisa IZ Visoko. Na početku manifestacije se obratio glavni imam Ibrahim ef. Hadžić čestitajući učenicima, njhovim roditeljima i muallimima na ovom uspjehu. Napomenuo je da je „ovo njima jedan od najznačajnijih događaja u životu kojeg će vjerovatno biti svjesniji  kad porastu a pogotovo kad ostare“. Posebna čast je bila da je ove godine prvi put na ovom skupu u prepunoj Bijeloj džamiji bio i sarajevski muftija pr. dr. Enes ef. Ljevaković. I on je čestitao svim učesnicima na postignutom uspjehu te uputio nekoliko važnih poruka o značaju učenja Kurana u životu svakog muslimana i muslimanke. Pohvalio je praksu da se na ovaj način vrši promocija polaznika koji su počeli učiti u Kur'anu i zamolio da se to nastavi.

Treba napomenuti da je ovogodišnju Manifestaciju promocije učača Kurana  pomogla IHH- Humanitarna organizacija iz turske općine Bajrampaša. Oni su obezbijedili 290 Kurana i dovukli ih u Visoko, na ćemu im je Medžlis IZ Visoko veoma zahvalan.

Napominjemo da je delegacija iz Turske prisustvovala kompletnoj manifestaciji i bila oduševljena ambijentom u Bijeloj džamiji. Medžlis IZ Visoko se posebno zahvaljuje predsjedniku IHH- Bajrampaša gospodinu Jasinu i našem dugogodišnjem prijatelju Senadu Ličina, koji je bio naša veza sa njima.

Kao i svake godine svi polaznici su dobili po jednu čokoladu- ove godine je to poklon Abras company iz Visokog.

“Posebno je bilo interesantno  osjetiti radost roditelja i džematlija koji su bili prisutni ovoj svečenosti i koji nisu krili zadovoljstvo i sreću što su bili dio ovog događaja”, saopćeno je iz IZ Visoko.

Proudly powered by WordPress