Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Briga o iznemoglim starim raseljenim osoboma u ZDK-u

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, odobrila sredstava za nastavak finansiranja projekta “Pružanje usluga mobilne kućne njege i pomoći u kući za stare i iznemogle raseljene u objektima Radakovo i Crkvice, Zenica“.

Ministarstvo je po ovom projektu JU “Penzionerski dom sa stacionarom ZDK” odobrilo sredstva u iznosu od 22.662 KM, za prvih šest mjeseci ove godine.

Vlada je odobrila sredstava i Udruženju “Medica“ iz Zenice za nastavak provedbe projekta “Sigurna kuća za žene žrtve nasilja u porodici i zajednici sa područja općina Zeničko-dobojskog kantona”. Za realizaciju projekta za period januar-juni ove godine Udruženju su odobrena sredstva od 27.360 KM.

S ciljem potpore održivom povratku zaključcima Vlade odobrena su sredstva Općini Tešanj, u iznosu od 5.000 KM za sufinansiranje izgradnje vodovoda u povratničkom naselju Dobropolje-Mekiš, a Asocijaciji “Mostovi prijateljstva BiH“ iz Zenice iznos od 3.000 KM, za organizaciju posjeta povratnicima na područje RS i FBiH.

Proudly powered by WordPress