Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko domaćin završnice rukometnog prvenstva BiH za mlađe kadete

Nakon što su sjajnom prošlogodišnjom igrom, kako tokom cijele sezone, tako i tokom same završnice državnog prvenstva, mladi visočki rukometaši uspjeli ostvariti sjajan rezultat, osvojivši titulu državnog prvaka u kategoriji mlađih kadeta, ove godine Visokom i RK Bosni Centrotrans pripala je čast da bude domaćin završnice državnog prvenstva u rukometu za mlađe kadete.

Mladi visočki rukometaši, podsjetit ćemo vas, sjajno su igrali i ove sezone u okviru Lige mladih Kantona Sarajevo, gdje su mlađi kadeti bili ponovo prvaci sa ubjedljivom prednošću nad ostalim klubovima u svim statističkim kategorijama.

Zahvaljujući svemu tome u dane vikenda, 18. i 19. juna, Visoko će ugostiti osam ekipa: HRK Izviđač iz Ljubuškog, RK Delminium iz Mostara, RK Borac iz Banja Luke, RK Kozaru iz Kozarske Dubice, RK Slogu iz Doboj, RK Maglaj, RK Žepče i RK Speed iz Gradačca. Sve ove ekipe će se boriti za titulu državnog prvaka u U-13 kategoriji (2002. godišta i mlađi), a na terenu prošlogodišnjeg državnog prvaka, branitelja naslova.

Tokom prvog dana vikenda bit će odigrane utakmice po grupama, gdje će se mladi rukometaši nadmetati za prolaz u veliko finale, dok će u nedjelju, drugog dana vikenda, biti upriličeno odigravanje završnog dijela grupne faze, te zatim i utakmice za plasman, uključujući i veliko finale.

Ova završnica državnog prvenstva se igra u KSC “Mladost”.

Iz stručnog štaba mladih visočkih rukometaša saznali smo da ih izuzetno raduje činjenica da se završnica državnog prvenstva igra upravo u Visokom i da je ambicija mlađih kadeta i njihovih trenera upravo odbrana prošle godine osvojene titule.

Proudly powered by WordPress