Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Centru za mentalno zdravlje JU „Dom zdravlja” Kakanj donirana didaktička oprema

World Vision International BiH je dostavio doniranu didaktičku opremu koja će biti korištena u radu sa mladima u Centru za mentalno zdravlje JU „Dom zdravlja” Kakanj.

Obzirom da je za rad sa djecom i mladima potrebna razna oprema i velika količina didaktičkog materijala, World Vision je odlučio pomoći ovaj Centar upravo kroz donaciju didaktičkog materijala. Inače dosadašnja saradnja između World Visiona i JU „Dom zdravlja“ Kakanj Centar za mentalnozdravlje je na izuzetno visokom nivou. Zbog ovog plemenitog čina direktor i menadžment JU „Dom zdravlja“ Kakanj su dodijelili zahvalnicu World Visionu i iskreno se zahvalili na dosadašnjoj saradnji u nadi da će ona u budućnosti biti još bolja i još plodonosnija.

Centar za mentalno zdravlje u zajednici obavlja promociju, prevenciju i zaštitu mentalnog zdravlja, rehabilitaciju osoba sa psihičkim poteškoćama, prevenciju invaliditeta i rehabilitaciju, te brigu i pomoć onesposobljenim.

U protekloj godini tim Centra za mentalno zdravlje Kakanj pružio je uslugu za 97 klijenata uzrasta od 2-18 godina, održao je 19 grupa podrške mladima, niz predavanja za djecu, mlade i njihove roditelje u osnovnim i srednjim školama, kao i 10 grupa podrške djeci i mladima pogođenim elementarnom nepogodom.

Proudly powered by WordPress