Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kakanjska inspekcija: Ispostavljen prekršajni nalog i firmi iz Visokog, zbog bespravnog postavljanja reklama-plakata na stubovima javne rasvjete u Kaknju

Općinski eko-redari i Odsjek za inspekcije kontinuirano realiziraju akciju sprečavanja lijepljenja plakata po stubovima javne rasvjete, te po stablima drveća.
U posljednje vrijeme svjedoci smo da je ova akcija urodila plodom i da se sve manje plakata nalazi na mjestima koja nisu predviđena za tu svrhu.
Činjenica da u Kaknju nema masovnog lijepljenja plakata po stubovima, te stablima drveća pokazuje napredak u jačanju svijesti  građana o čistoći i urednosti mjesta u kojem živimo.
Ali i pored kontinuiranog kažnjavanja prekršilaca, s vremena na vrijeme se opet pojavi neki nesavjesni građanin ili poslovni subjekt koji  polijepi plakate tamo gdje ih već duže vrijeme nema. Tako je prije nekoliko dana ispostavljen prekršajni nalog jednoj firmi iz Visokog koja je bavi organizacijom ljetnih odmora na moru zbog bespravnog postavljanja reklama-plakata na stubovima javne rasvjete u ulici Alije Izetbegovića, u Kaknju.
Napominjemo da pomenuta akcija kontinuirano traje, te da su kazne po novoj Odluci o komunalnom redu predviđene u iznosu od 500 KM za svaki stub javne rasvjete, te da se od prekršioca naplaćuju i troškovi dovođenja u prvobitno stanje.
Još jednom pozivamo sve građane da ne vrše lijepljenje plakata i osmrtnica (lijepljenje osmrtnica na mjestima koja nisu predviđena za tu svrhu u proteklom periodu nije kažnjavano iz pijeteta) na stubove javne rasvjete, stabla drveća i druge površine koje nisu predviđene za tu svrhu.
Svaki prekršaj će biti otkriven i sankcionisan jer je otkrivanje počinilaca jednostavno obzirom da plakati sadrže dovoljno informacija o osobama koje su izvršile bespravno plakatiranje.
Proudly powered by WordPress