Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki Teatar “Total” večeras izvodi Hasanaginicu na Festivalu festivala u Trebinju

Tek nekoliko dana nakon što je visočki Teatar “Total” završio svoje učešće na 44. teatarskom festivalu Fedra u Bugojnu, večeras od 20:30 sati ova teatarska trupa iz našeg grada nastupit će na Festivalu festivala u Trebinju. Po 59. put najbolje teatarske grupe iz regiona okupile su se ovih dana u Trebinju, kako bi učestvovale na pomenutom festivalu, a sa predstavom Hasanaginica, koja je proglašena najboljom predstavom festivala u Bugojnu, Visočani će pokušati da osvoje neku od nagrada i na trebinjskom festivalu.

Ekipa koja je vrijedno pripremala visočku Hasanaginicu u proteklom periodu, kao svojevrstan omaž Veri, Zaimu i Gordani Muzaferija velikanima visočkog glumišta, otputovala je jučer u Trebinje, kako bi bili apsolutno spremni za večerašnji nastup na Festivalu festivala.

Sigurni smo kako će ova predstava, u režiji iskusnog profesora Jesenka Muzaferije, biti jedna od poslastica festivala u Trebinju, te našim predstavnicima želimo svu sreću u njihovom pohodu na nove nagrade za zaista izvrsnu igru na “daskama koje život znače”.

Proudly powered by WordPress