Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pjetlići Omladinca na turniru u Puli, Arau i Bjelašnici

I dok su vreli mjeseci rezervisani za ljetovanja i posjete izletištima i bazenima naši vrijedi Spursi punom parom rade i mukotrpno bruse formu za nadolazeće turnire i utakmice i pripremaju se za naredne aktivnosti.

Pjetlići su već odigrali prijateljske utakmice u kojima su pobjedili Busovaču 2:4, Gračanicu 4:5 i 2:3 te remi 3:3 uz poraze od F.K Sarajevo 3:0 i Bambinosa 1:0.

Naši pjetlići imaju zakazan turnir u Hrvatskoj, Puli, 20-og augusta a već 25-28 augusta su na međunarodnom turniru na Bjelašnici “Vučko kup”, također su pozvani u Švicarski Arau na turnir koji će vrlo izvjesno posjetiti u narednom raspustu ( januar).

U međuvremenu Spursi imaju utakmice protiv Radnika Hadžići, Željezničara te Fortisa .Cicibani ove škole fudbala su otišli i korak dalje te uzeli učešče u ligi kantona Sarajevo, te će igrati u grupi sa F.K Sarajevo, Željezničar, Dar, Valter,  Šampion, Fortis, Vratnik, Famos, Vogošča, Derby i Biser a to su dječaci rođeni 2007. i mlađi.

pjetlići 2

-Nakon ljetne pauze počeli smo redovno trenirati i raditi po planu i programu koji je novi za ovu sezonu jer je ovo period u kojem imamo najviše utakmica i turnira od početka rada škole fudbala. Također, ponosan sam na naš rad i uspjehe te naši rezultati pokazuju kakva je moja filozofija rada i koliko truda ulažem u dalji napredak škole fudbala. Mi smo bukvalno svaki dan na utakmicama ,turnirima ili treninzima što uz pravilno izbalansiran program uspjevamo a naravno tu se radi o tri grupe dječaka od 2004. do 2010. Moram naglasiti da konstantno dobijamo poruke podrše i pohvala iz inostranstva od naših prijatelja koji u poređenju sa tim zemljama prepoznaju kvalitet našeg rada te su nam i pomogli i opremili nas za bolje treninge, gospoda Alem i Jasmin Genjac te Haris Sinanović i Mensur Šljivo -, rekao je za Visoko.co.ba prof. mr Tarik Agić.

Proudly powered by WordPress