Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Policija zaplijenila kilogram i pol speeda, uhapšena osoba iz Kaknja

Istražitelji Odjela za borbu protiv zlouporabe opojnih droga sarajevskog MUP-a u utorak su pronašli blizu kilogram i pol bijele materije koja asocira na amfetamin sulfat, točnije speed, te uhitili Bojana Šekerovića (1979) iz Sarajeva i Sanelu Fulan (1987) rođenu u Kaknju, nastanjenu u Sarajevu.

Nakon određenih operativnih saznanja, istražitelji su po naredbi sudca za prethodni postupak sarajevskog Općinskog suda pretresli stan koji koriste Šekerović i Fulanova u Ulici Džemala Bijedića u Novom Sarajevu, te tom prilikom pronašli kilogram i 455 grama speeda, digitalnu vagu i dvije drobilice. Oboje su uhićeni zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge, dok je Šekeroviću na teret stavljeno i posjedovanje narkotika, te su predani u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode sarajevskog MUP-a. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama, osumnjičeni su jučer predani uz izvješće o počinjenim djelima sarajevskom Županijskom tužiteljstvu.

Sulfat je inače, najčešći oblik amfetamina koji se pojavljuje na ulici, a vrijednost pronađene droge na ulici, kako doznajemo, je procijenjena na oko 30 tisuća maraka. Dio pronađenog speeda je bio prepakiran u manje paketiće, namijenjene za uličnu prodaju.

Šekerovića je, skupa sa Davorom Ninkovićem, u ožujku 2012. uhitila policija zbog sumnje da su sa još jednom osobom opljačkali Energopetrolovu benzinsku postaju u Ulici Mostarsko raskršće, gdje su prijeteći vatrenim oružjem ukrali oko 500 maraka. Radnike benzinske su napadači tada udarali kundakom od puške, drškom od pištolja i nogama, kako bi im dali još novca, te im nanijeli lakše tjelesne ozljede. Razbojnici su se udaljili, te su u Ulici Plantaže na Ilidži zapalili Golf A-3,  te presjeli u Golf A-2. Policija je nedugo zatim u Dobroševićkoj ulici zaustavila i kontrolirala Golf A-2 (K09-J-338) kojim je upravljao Šekerović. Ubrzo je zbog dovođenja u vezu sa ovom pljačkom uhićeno još pet osoba, a daljim radom se došlo do saznanja da je ova grupa prije Energopetrolove, opljačkala i Proming benzinsku postaju u Ulici Blažujski drum, odakle su razbojnici odnijeli oko 2.500 maraka.

Inače, istražitelji Odjela za borbu protiv zlouporabe opojnih droga MUP-a su u proteklih nešto manje od mjesec dana izveli dvije operativne akcije kodnih naziva ‘Robi’ i ‘Jazavac’, kojom prilikom su pronašli i oduzeli više od dva kilograma marihuane, 544 tablete ecstasya, 314 grama speeda, 300 grama heroina, te oko 40 grama kokaina. Pored droge, oduzeta je i određena količina oružja, municije, dvije ručne bombe, ali i oko 58.000 maraka u raznim valutama, odnosno eurima, dolarima i KM-ovima za koje se pretpostavlja da najvjerojatnije potječu od preprodaje droge.

Posted in ZDK
Proudly powered by WordPress