Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočke piramide promovirane u najvećoj knjižari u ruskom Sankt Petersburgu

U najvećoj knjižari u St. Petersburgu “Bukvoed”, promovirane su dvije knjige dr. Semira Osmanagića na ruskom jeziku renomiranog ruskog izdavača “Veče”. Promocija je održana u petak 12. augusta 2016. a naslovi knjiga su: “Sve piramdie svijeta: od Gize do Bosanskih piramida” i “Nova arheologija: Megaliti i energija Planete”.

Prilikom prezentacije Osmanagić je govorio o piramidama kao svjetskom prahistorijskom fenomenu te zabludama konvencionalne arheologije o njihovim graditeljima, svrsi i vremenu gradnje. Posebnu pažnju posvetio je otkriću bosanskih piramida, naučnim kriterijima za piramide, te energetskim fenomenima koji su izmjereni u Bosanskoj dolini piramida.

Prevodilac predavanja na ruski bio je poznati istraživač i graditelj piramida u Rusiji Valery Uvarov. On je dodatno objašnjavao beneficije energije bosanskih piramida kao i njihovu potencijalnu upotrebu u prošlosti. Nakon predavanja, pronalazač bosanskih piramida je potpisivao knjige prisutnima

Prilikom boravka u St. Petersburgu Osmanagić je posjetio i kamenu piramidu podignutu u gradiću Puškin.

Posebno je bio važan susret s fizičarem svjetskog glasa prof.dr. Konstantin Korotkovim, koji je izumitelj tehnologije za snimanje energetskih nivoa u prostoru te na ljudima. Prilikom susreta s Osmanagićem, Korotkov je istaknuo da prati otkrića i izvještaje s piramdia u Bosni, te iskazao svoje divljenje Osmanagiću njegovoj upornost u mijenjanju svjetske historije. Dogovoren je posjet Korotkova i mjerenja njegovog tima u Visokom tokom 2017. godine.

U susretu s Valery Uvarovom, ramjenjenja su mišljenja o stanju nauke o piramidama u svijetu, kao i međusobna iskustva iz Tomska i Visokog.

Intervju s Osmanagićem obavila je urednica polumjesečnog naučno-popularnog magazina “Anomalije” Tatiana Širčenko. Ona će aktivno promovirati bosanske piramide među svojim čitateljima i na socijalnim mrežama.

Proudly powered by WordPress