Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dva gola Medunjanina na startu Evropske lige

Konačno je počela i sezona u Evropskoj ligi, a pored utakmice Qarabag-Liberec u terminu od 19:00 odigrano je 12 utakmica drugog po redu evropskog takmičenja. Astana našeg Marina Aničića koji je na terenu proveo svih 90 minuta je poražena na Kipru od APOEL-a, bilo je 2:1, a strijelac jedinog gola za goste bio je reprezentativac Srbije, Nemanja Maksimović dok su za domaće pogodili Olivera i De Camargo.
Haris Medunjanin je zahvaljujući odličnom pogotku doveo Maccabi u vodstvo protiv Zenita, a kasnije je Kjartansson uz još jedan pogodak našeg Medunjanina doveo Izraelce u vodstvo od 3:0. To nije bilo sve u ovoj utakmici budući da je Kokorin smanjio rezultat na 3:1 da bi Dasa dobio drugi žuti odnosno crveni karton, a to Zenit rutinski kažnjava i preko Maka, Guliana i Đorđevića dolazi do nestvarnog preokreta i pobjede od 3:4.
Edin Džeko je remiju (1:1) protiv Plzena bio na terenu od početka drugog dijela kada je zamijenio Gersona, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca. Bakos je pogodio za Plzen dok je Perotti bio jedini strijelac za Italijane.
Tino Sven Sušić je u porazu (3:2) Genka od bečkog Rapida na terenu proveo 12 minuta budući da je u 78. minuti zamijenio Heynena dok Srđan Grahovac nije ulazio u igru za Rapid. Golove za domaće su postigli Schwab, Joelinton, te Cooley koji je postigao autogol, a strijelac oba gola za goste je bio Bailey.
Od ostalih rezultata izdvojićemo pobjedu Feyenoorda nad Manchester Unitedom, bilo je 1:0 dok je Mainz remizirao (1:1) sa St. Etienneom. Sassuolo je deklasirao Athletic Bilbao, bilo je 3:0 dok je minimalan trijumf zabilježio Olympiakos, a Fenerbahce je u 96. minuti stigao do boda kod Zorye.
Najveće iznenađenje je viđeno u Holandiji gdje je domaći AZ Alkmaar remizirao (1:1) sa klubom iz Republike Irske, Dundalkom.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress