Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDP i DF traže vanrednu sjednicu Parlamenta FBiH: Vlada mora objasniti kome su prodali FDS

Zastupnici DF-a i SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH traže održavanje vanredne sjednice Parlamenta na kojoj Vlada FBiH treba da prezentira podatke o prodaji državnog kapitala u FDS, piše Patria.

Vlada FBiH prodala je u četvrtak udio u FDS za oko 42 miliona KM, iako opozicija upozorava da je vrijednost FDS-a oko 300 miliona KM.

Također, Vlada Fadila Novalića predstavlja da je jednu od najprofitabilnijih kompanija u BiH prodala gigantu BAT-u, no prava informacija je da je kupac FDS-a mala austrijska firma CID Adriatic – sa tek jednim uposlenim.

– U skladu sa poslovničkim odredbama Poslovnika o radu Predstavničkog doma PFBiH, 20 zastupnika svojim potpisima mogu da zahtjevaju održavanje sjednice po pitanju koje smatraju od velike važnosti za rad Parlamenta Federacije BiH, kao i za funkcionisanje Vlasti u Federaciji BiH. Mi smatramo da  rasprava o situaciji koja je nastala prodajom državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo, je neizbježna, jer zastupnici i javnost imaju pravo da saznaju više o djelovanju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine – navodi se u pismu DF-a i SDP-a, prenosi Patria.

Proudly powered by WordPress