Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Naida Delibašić (SBB): Zašto na dionici puta od Kamenog dvorca do Termoelektrane Kakanj, regionalna cesta Kakanj -Moštre – Visoko, nema ni jedan trotoar ni sa lijeve ni sa desne strane

Zastupnica SBB-a u Skupštini ZDK iz Kaknja, Naida Delibašić, postavila je dva zastupnička pitanja na posljednjoj sjednici Skupštine ZDK.

Moje prvo pitanje je vezano za prosvjetne radnike, sa kojima sam razgovarala, a koji su završili tehnički odgoj i informatiku. U Tuzli ovaj smjer postoji od 1998 godine i mnogi su već dobili zaposlenje u srednjim školama u Tuzlanskom kantonu. Zašto građani ZDK sa zvanjem profesora tehničkog odgoja i informatike, se ne nalaze u nastavnom planu i programu za srednje škole sa područja ZDK, i zašto su uskraćeni za to pravo? Pravo zapošljavanja u srednjim školama? Zbog tog propusta, naši građani ne mogu dobiti posao u srednjim školama iako imaju najviše bodova.

Da li je moguće da se zvanje profesor informatike i tehničkog odgoja u što kraćem roku ubaci u nastavni plan i program za srednje škole na području ZDK?

Moje drugo pitanje prema resornom Ministarstvu glasi: 
Zašto na dionici puta od Kamenog dvorca do Termoelektrane Kakanj, regionalna cesta Kakanj -Moštre-Visoko, nema ni jedan trotoar ni sa lijeve ni sa desne strane. Pitanje postavljam iz razloga što na toj dionici regionalne ceste saobrača veliki broj vozila i pješaka, čime su svakodnevno ugroženi životi prvenstvo pješaka, a zatim i vozača. Na oba pitanja tražim pismene odgovore.

Proudly powered by WordPress