Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nikšić: Definitivno je jasno da je Izetbegović prodao državu

Povodom izjave predsjednika RS Milorada Dodika u Pressingu na N1 da mu je lider SDA Bakir Izetbegović dao više nego je mogao sanjati, očito je on sada potvrdio ono što mi u SDP-u govorimo mjesecima, kazao je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

– Definitivno je sada jasno da je Bakir Izetbegović faktički prodao državu i interese očuvanja jedinstva BiH pristajući u kafani na Dodikove zahtjeve u vezi mehanizma koordinacije. Nakon toga Izetbegović i njegova SDA otišli su i korak dalje pa su u takav mehanizam ugradili i kantonalni odnosno Čovićev veto na sve odluke. Time je BiH svedena na volju Dodika i Čovića. Ako je cijena koju trebamo platiti za napredak na EU putu konfederalno uređenje i podjela Bosne i Hercegovine, onda nama takva EU ne treba – rekao je Nikšić za N1 te dodao:

– Puno je bitnije zaustaviti razgradnju države, jer je nedopustivo da je kompromis u režiji SDA samo ono što dozvole politike HDZ i SNSD. U EU može ući samo jedinstvena država BiH, a ne neke tri mini etničke državice kako to očito žele Izetbegovic, Dodik i Čović. Vrhunski interes svih nas u ovom trenutku je da se takva politika zaustavi. Pozivam građane da 2. oktobra jasno kažu NE takvoj politici – rekao je Nikšić, prenosi NAP.

Proudly powered by WordPress