Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Teletović solidan u porazu Bucksa

U NBA ligi uveliko se igraju predsezonske utakmice. Timovi se marljivo spremaju za početaknove sezone. Sinoć su na rasporedu bila tri meča. Mirza Teletović je sa svojim novim timom Milwaukee Bucksima gostovao u Detroitu gdje su ubilježili težak poraz rezultatom 102:78. Gosti su odlično odigrali prvo poluvrijeme, prvih 12 minuta su imali prednost od deset poena a na poluvremenu osam (40:48).
U drugom poluvremenu Detroit je zaigrao mnogo bolje pa su treću dionicu dobili sa 19 poena razlike, a ništa slabiji nisu bili ni u zadnjem dijelu koji su dobili sa 26:13 za sigurnu pobjedu.
Najefikasniji igrač susreta bio je Caldwell-Pope sa 23 poena, a kod gostiju bolji od ostalih bio je Antetokounmpo ubacio 21 poen. Kapiten naše reprezentacije Mirza Teletović je odigrao solidnu partiju sa devet postignutih koševa. Iz igre je imao omjer 2/5, dok je penale šutao 3/3, a uhvatio je i tri lopte.
U ostalim susretima Boston je razbio Brooklyn sa 120:99, a isto su učinili Utah Jazz Clippersima sa sigurnih 104:78. Najbolji meč odigrali su Chicago i Charlotte, u kojem su gosti nakon produžetka slavili sa 104:108.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress