Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zimske službe grada Zenice spremne za sniježne padavine

Štab zimske službe grada Zenice analizirao je tok priprema za zimsko održavanje puteva i podijeljena su zaduženja svim subjektima uključenim u realizaciju “Programa zimske službe”.

Na području grada prvi sniježni pokrivač je uranio i od jutros je na prigradskim i seoskim područjima osvanulo dvadesetak centrimetara snijega, koji se već topi i treba očekivati da će naredni vikend u nizinskim dijelovima grada biti bez snijega.

Nadležne službe za zimsko održavanje puteva će, ipak, bez obzira na vremenske uslove tokom dana i noći izvršiti posipanje usponskih dijelova saobraćajnica pokrivenih snijegom, kako se ne bi stvarala poledica i ometala normalno odvijanje saobraćaja.

Na području grada Zenice ove zimske sezone mrežu od oko 500 kilometara će, u skladu s ugovornim obavezama, održavati komunalna preduzeća “Komrad – Ze” i “Alba Zenice”.

Prema ugovornim obavezama gradska uprava je za zimsko održavanje puteva ove sezone u budžetu opredijelila milion i 64 hiljade KM, koje će se utrošiti prema potrebama na terenu.

U slučaju da ne bude sniježnih padavina nadležna gradska služba će preduzećima, s kojima imaju sklopljene ugovore, isplatiti samo četvrtinu ugovorenih iznosa, saopćeno je iz gradske uprave.

Proudly powered by WordPress