Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Zenici se gradi objekt za pripremu policijskih službenika

U Zenici je na lokalitetu Bilmišća položen kamen temeljac za izgradnju kompleksa za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a, u čijem sastavu će se nalaziti centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralni arhiv. Vrijednost investicije koju će finasirati Vlada ZDK-a je 6,5 miliona maraka.

Objekt će zauzimati površinu od 6.000 kvadratnih metara i sadržavat će sve što je potrebno za uspješnu edukaciju i pripremu policijskih službenika za izvršavanje najsloženijih policijskih zadataka. Sadržavat će i heliodrom, bazen, teretanu, fiskulturnu salu, spavaonice te multimedijalne sale za predavanje.

Kako je kazao Semir Šut, komesar policije ZDK-a, Uprava policije će dobiti mogućnost da postavlja nove i veće ciljeve pred policiju, a građani dobar sigurnosni ambijent za privređivanje, rad i stabilnost države.

Premijer ZDK-a Miralem Galijašević istakao je kako vrijednost investicije 6,5 miliona. U nju spadaju zgrada za specijanu policiju i za centralni arhiv MUP-a.

Prema planu, objekt bi trebao biti završen do kraja 2017. godine.

Na svečanosti je policiji uručeno i 15 novih vozila predviđenih programom kapitalnih ulaganja. Vrijednost ove investicije je oko 400.000 maraka.

«Ona će biti raspoređena po stanicama policijskih uprava i organizacionim jedinicama u sastavu MUP-a prema rasporedu koji je odredio komesar i prema potrebama pojendinačnih policijskih stanica», pojasnio je Nikola Arsenić, ministar unutrašnjih poslova ZDK-a.

Specijalna policijska jedinica ZDK-a predstavlja jedan od najboljih policijskih timova, a uz adekvatnu opremu, edukaciju i psiho–fizičku obuku, zasigurno će i ubuduće biti u potpunosti na usluzi građanima na očuvanju reda i mira, ali i u akcijama u slučaju nepredviđenih ekstremnih okolnosti.

visoko.ba/federalna.ba

Proudly powered by WordPress