Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Loša noć za Nurkića i Denver

Devet utakmica najbolje košarkaške lige na svijetu odigrano je sinoć Denver našeg Jusufa Nurkića poražen je Miamija rezultatom 98:106, a naš reprezentativac je ubacio četiri koša. Iznenađujuću pobjedu upisao je Miami u gostima kod Denvera, a utakmicu su prelomili u posljednjoj dionici. Jusuf Nurkić je za punih 17 minuta ubacio tek dva koša iz igre. Imao je jednu asisteniciju, šest skokova, i pet izgubljenih lopti.
Najbolji pojedinac meča bio je Hassan Whiteside sa 25 koševa, dok je u poraženoj ekipi bilo četvorica košarkaša sa 17 koševa. Jokić, Gallinari, Nelson i Chalndler bili su bolji od ostatka ekipe.
U ostalim mečevima zanimljiv meč su odigrali Oklahoma i Washington. Domaći tim je slavio sa 126:115 uz triple-double Russella Westbrooka koji je za 41 minutu ubacio 35 koševa, uhvatio 14 lopti i podijelio 11 asistencija. Bio je to njegov deveti triple-double.
U porazu Minnesote 104:106 odličnu noć je imao  Karl-Anthony Towns sa 47 poena i nevjerovatnih 18 skokova, ali to njegovo ekipi nije pomoglo te su upisali poraz.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress