Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Raspucani keksići od čokolade

Sastojci:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 80 g maslaca
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 mala kašika praška za pecivo
  • malo soli
  • šećer u prahu

Priprema:

Za početak je potrebno zagrijati maslac i u njemu otopiti čokoladu, zatim ostavite da se malo ohladi .

Pomiješati jaja i šećer, dodati brašno koje je prethodno pomiješano s praškom za pecivom, kakaom i soli. Zatim dodati smjesu od čokolade (iz 1. koraka) i zamijesiti tijesto.
Tijesto treba biti najmanje 1 h u hladnjaku, ili je još bolje da ga ostavite preko noći u hladnjaku. Ako tijesto bude pretvrdo ostavite ga na sobnoj temperaturi dok malo ne omekša kako bi mogli  raditi kuglice

Od tijesta oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer u prahu. U tepsiju stavite  papir za pečenje i posložite svoje keksiće.

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva i pecite keksiće 15 minuta. Kada se ispeku, ostavite ih da se oohlade i spremite ih u zatvorenu posudu kako bi što duže bili mehki.

Posluživanje:

Keksiće možete poslužiti uz kahvu ili čaj.

Visoko.co.ba/Coolinarika.com

Proudly powered by WordPress