Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Galijašević u posjeti Dnevnom centru u Dobrinju

Premijer  Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević i ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi ZDK, Nuđehan Šahinović posjetili su Dnevni centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama Visoko.

U početku, ovaj centar je brojao samo 30 korisnika, dok se do danas broj znatno povećao. Trenutno centar broji 80 korisnika. Gosti su imali priliku da posjete sve učionice navedenog centra i tom prilikom se upoznaju s djecom.

“Danas smo u Dnevnom centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Dobrinju. Mi na području ZDK imamo mrežu centara. Možemo se pohvaliti da smo jedan od kantona koji najuspješnije rade s ovom mrežom. Trudimo se da ove centre spojimo u jednu cjelinu gdje je na vrhu centar u Zenici. Naglasio bih da sam impresioniran onim što sam vidio danas ovdje. Sama činjenica da imamo različite uzraste koji su pod kontrolom vaspitača i roditelja koji su uzeli veliko učešće u ovom me čini ispunjenim čovjekom.”, poručio je Galijašević.

Također smo imali priliku da razgovaramo sa ministrom Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi ZDK, gospodinom Nuđehanom Šahinovićem: “Izražavam zadovoljstvo što sam došao u posjetu ovom Dnevnom centru. Rekao bih da je ovo moje insistiranje predsjednika da dođe  baš u Visoko i vidi kako funkcioniše  međusobni rad. Pratili ste ovu posjetu i mogli ste vidjeti da su djelatnici ovog centra, direktor i  predsjednik upravnog odbora prisustvovali ovoj posjeti zajedno s nama. Kao najvažniju stvar bih istakao da želimo održati nivo rada ovog dnevnog centra onakvim kakav je imao u samom projektu. Mi smo to, nadam se i uspjeli jer svakodnevno dobijamo pohvale od djece i njihovih roditelja, što me čini jako sretnim.”

Obratio nam se i predsjednik upravnog odbora Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama: “Ja sam, prije svega, ponosni i sretni roditelj 14-godišnjeg dječaka koji ima teški oblik cerebralne paralize. Sretan sam što sam našao jedan sadržaj prilagođen prvo njemu, a onda i njegovim prijateljima. U ovom centru mu je znatno olakšano odrastanje, ali i pored svih finansijskih i drugih teškoća, želio bih se zahvaliti premijeru Galijaševiću na ličnoj i institucionalnoj angažiranosti.”

Proudly powered by WordPress