Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Source – Visočki Silvio Berlusconi: Uvijek je bilo štimanja rezultata. Ja sam štimao gdje god sam mogao, i u fudbalu i u košarci

Za Source.ba portal govorio je Ivica Pekić, nekadašnji član Predsjedništva KK Bosna i bivši predsjednik NK Bosna iz Visokog.

Ivica Pekić, kojeg su mediji u BiH prozvali ‘visočki Silvio Berlusconi’, za naš portal je govorio o načinu funkcionisanja KK Bosna prije agresije na BiH. Usporedili smo vremena kada je Bosna bila jedan od najboljih klubova u Evropi, sa sadašnjim stanjem ranjenog giganta.

Sa Pekićem smo razgovarali o primanjima košarkaša u vrijeme kada je on bio bitna karika u Studentima. Bilo je govora o transferima košarkaša, kao i transferima nakon rata koji su doprinijeli da se nagomilaju milionski dugovi.

Bilo je govora o njegovom druženju i prijateljstvu sa Mirzom Delibašićem i Davorinom Popovićem, koji su bili veliki boemi.

Ivica Pekić je rođen 1938. godine u Konjicu, ali duži niz godina živi u Visokom. Nakon kratke fudbalske karijere, 1975. godine ulazi u KK Bosna, gdje se zadržao sve do rata. Dugo godina je, nakon toga, bio predsjednik NK Bosna iz Visokog, koja je na čelu s njim osvojila Kup BiH, te završila regularni dio sezone na prvoj poziciji.

visoko.ba/ source.ba – novinar: Haris Ahbabović, snimatelj: Ramiz Uzunović i montaža: Ramiz Uzunović

Proudly powered by WordPress