Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Visokom održana noć profi boksa – U borbi večeri Radmilović slavio novi trijumf

Ljubitelji “plemenite” vještine iz Visokog, ali i gosti, imali su priliku da u dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom uživaju u bokserskom spektaklu, gdje su vidjeli sedam borbi u profi boksu, u kojima su nastupili bokseri iz BiH i Srbije.

Meč večeri bio je u super teškoj kategoriji, a rukavice su ukrstili naš Haris Radmilović kojem je ovo bio 24. meč u profi karijeri i bokser iz Srbije Nedeljko Čvorović, njemu je ovo bio 21. meč u profi boksu. Već od starta silovito je krenuo Radmilović, zadao je nekoliko opasnih udaraca krošeom i aparkatom, a pred sami kraj prve runde jakim direktom pogodio je Čvorovića koji je završio na podu i to je bio novi trijumf Radmilovića u profi boksu.

Osim ovog meča, u noći profesionalnog boksa u Visokom, prisutni ljubitelji boksa vidjeli su još šest borbi, a postignuti su sljedeći rezultati: Benjamin Skender iz Sarajeva tehničkim nokautom u tri runde je pobijedio Jasmina Rizvića iz Zenice, Silvio Soče iz Čapljine  tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio je Gorana Rističa iz Bijeljinae, Anto Palavra iz Zenice i Nedžad Džinović iz Bihaća završili su neriješenim rezultatom po odluci sudaca, Aleksandar Todorović iz Srbije jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Slobodana Ćuluma, također iz Srbije, Enid Numanović iz Banovića bio je bolji od Jasmina Jašarevića iz Zenice, a Mirsad Ćebo iz Sarajeva je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Velida Rizvanovića iz Bihaća.

Posebno treba istaći dolazak evropskog šampiona, sjajnog boksera Damira Belje, koji je izašao na ring, pozdravio prisutne gledaoce i takmičare, a ispračen je velikim aplauzom. U pred borbama viđene su tri borbe, a viđen je i meč u ženskom boksu, u kojem je Selma Baltić iz Sarajeva bila bolja od Alme Uzunović, također iz Sarajeva.

Organizator ovog spektakla bio je Savez profesionalnog boksa BiH, a tehnički organizator Profi kamp Numan Banovići.

Više fotografija sa noći boksa možete pogledati na našoj facebook stranici.

Proudly powered by WordPress