Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Suša Commerce ušao u posjed KTK Prijeko koji je prošle godine kupio u izvršnom sudskom procesu

Suša Commerce danas je i zvanično ušao u posjed KTK Visoko u Prijekom koji je prošle godine kupio u izvršnom sudskom procesu za 3,1 milion KM. Ulazak u kupljeni posjed je u skladu sa sudskim Rješenjem (pravosnažnim sudskim Rješenjem) poslije dužeg žalbenog postupka.

Kako su nam rekli iz KTK Visoko primopredaja je izvršena u skladu sa Rješenjem Suda i pravnom procedurom, korektno i neometano. Po dogovoru, direkcija KTK i prateće službe će izvjesno vrijeme (po potpisanom Ugovoru) funkcionisati na istoj lokaciji u Prijekom. Iz menadžmenta KTK su nam naveli da ukoliko se uvaži tužba porodice Čabaravdić o privremenoj mjeri osiguranja (odlaganju izvršenja) uvođenja u posjed, KTK će ispoštovati Odluku Suda. Odluka o privremenoj mjeri očekuje se u narednih nekoliko dana.

Ukoliko ostane ovakva situacija, Uprava KTK će pokušati, na postupku namirenja od prvog založnog povjerioca Poreske Uprave, a u skladu sa zakonom i Rješenjima o prinudnoj naplati, te potrebnim Odlukama Vlade Federacije usmjeriti prema uvezivanju nedostajućeg staža za uposlenike KTK Visoko.

Među onim koji su pokrenuli prodaju KTK u Prijekom je i dobar dio penzionera i radnika, kojima je Uprava KTK nedavno uplatila za povezivanje staža, a što nije bila dužna, obzirom da je 80 % posto “penzionera” tužilo firmu još za obaveze iz peridoa ranije Uprave.

Proudly powered by WordPress