Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Uz prigodno druženje održana i Izvješajna skupština RK “Bosna-veterani” Visoko

Večeras je u zgradi Vatrogasnog doma u Visokom održana kratka Izvještajna skupština Udruženja rukometnog kluba “Bosna-veterani” Visoko, nakon čega je uslijedilo tradicionalno druženje, ovaj put povodom nastupajuće 2017. godine.
Druženje je bilo organizovano za za sve bivše igrače, trenere, članove upravnih odbora i druge.

U izjavi za Visoko.co.ba obratio se predsjednik upravnog odbora RK “Bosna-veterani” Visoko, Tarik Karavdić, koji je ukratko predstavio godinu koja ostaje iza udruženja: “Ova godina iza nas, je prošla relativno dobro, da tako kažemo, s obzirom da nas niko od veterana nije napustio, tako da smo s te strane jako zadovoljni. Ovim putem bih pozdravio sve naše članove koji su bolesni, želim da im kažem da smo tu za njih. Što se tiče aktivnosti u prošloj godini, obilježili smo 62. godišnjicu formiranja rukometnog kluba gdje smo imali jednu delegaciju od deset članova u obilasku franjevačkog samostana, gdje je ova naša priča zapravo i počela. Nakon toga, posjetili smo naše bolesne kolege, odigrali smo revijalnu utakmicu gdje je odaziv bio odličan. Kada je riječ o aktivnostima za 2017. godinu, ponovit ćemo radnje iz 2016. godine uz manje izmjene, u planu je formiranje i jednog sportskog dijela rukometnog kluba “Bosna-veterani” gdje bismo pokušali da učestvujemo na jednim od turnira koji se organizuju u Zenici i inostranstvu, o čemu će javnost biti na vrijeme obavještena.”

Ismet Šahinović, jedan od najstarijih živih rukometaša, a ujedno i predsjednik skupštine RK “Bosna-veterani”, u razgovoru za Visoko.co.ba je istakao šta zapravo za njega znače ova druženja: “Mogu reći da je ova tradicija jako bitna i za mlađe koji nastupaju, i koji će kasnije ući u veterane, da vide da mi koji smo ovo organizovali još uvijek stojimo, nismo odbačeni niti to želimo, a isto vremeno pokazujemo da i oni kada dođu u naše doba da trebaju da nastave ovu tradiciju, jer to je najbitnije, družiti se, upoznavati i obnavljati poznanstva. Mi, veterani, imamo još jednu tradiciju, a to je da naše bolesne drugare obilazimo, komuniciramo sa njima i pomažem im, i ovaj sistem koji smo uspostavili, da putem ove izvještajne skupštine, kojom obavještavamo a isto tako i nastavljamo druženje, da obezbijedimo relativno minimalna sredstva, 12KM pojedinačno, a koja upravo koristimo da bismo pomogli našim članovima koji su u socijalnoj potrebi.
Prije par dana smo imali humanitarnu utakmicu, prilikom koje smo skupili  određena sredstva. Nemamo neke pomoći sa strane, od općine po tom osnovu ili od nekih viših organa, ali nastojat ćemo da ovaj vid druženja može biti samo koristan, i drugim kolektivima sportskog sadržaja a isto tako i nama.
RK “Bosna-veterani” broji oko 200 članova, ali to nisu samo aktivni igrači koji su svojim godinama prešli u veterane, tu ulaze i svi aktivni članovi prethodnih uprava, svi ljudi koji su svojim radom na bilo koji način dali svoj doprinos rukometu u Visoko.”

Detaljnije o ovom događaju pogledajte na fotografijama koje smo pripremili za vas, na našoj facebook stranici.

 

Proudly powered by WordPress