Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ana Ivanović se povlači iz tenisa

Srbijanska teniserka, Ana Ivanović, objavila je da se oprašta od aktivnog igranja tenisa. Ovu odluku sa fanovima je podijelila putem svoje Facebook stranice.
“Nema drugog načina da se kaže. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Bila je to teška odluka, ali toliko toga ima da se slavi. Počela sam da sanjam o tenisu kad mi je bilo pet godina dok sam gledala Moniku Seleš na TV-u. Moji dragi roditelji su me uvijek podržavali. Bila sam prva na svijetu, 2008. osvojila Roland Garros. Dosegla sam visine o kojima nisam mogla da sanjam”, prisjetila se.
Bivša najbolja igračica svijeta smatra da ne može pratiti svoje visoke standarde.
“Svaki profesionalni sport zahtijeva vrhunsku fizičku spremu, a opšte je poznato da su mene povrede značajno omele. Mogu da igram samo ako mogu to da radim po svojim visokim standardima, a to više ne mogu. I zato je vrijeme. Tenis je uvijek bio moja ljubav, ali sam zaista uzbuđena zbog onoga što slijedi.”, rekla je otkrivši čime će se baviti nakon zaključene karijere u profesionalnom tenisu.
“Postaću ambasador sporta i zdravog života. Tražit ću prilike u biznisu i modi između ostalog. Imat ću i više vremena za moje filantropske aktivnosti, uključujući i moj rad za Unicef. A šta još? Ko zna. Sve što mogu da kažem je da sam živjela svoje snove i nadam se da ću pomoći i drugima da to rade. Nemojte biti tužni, budite optimisti sa mnom. Moja ljubav i najveća zahvalnost za sve vas koji ste mi pomogli da živim najljepša vremena. Do sada.”, rekla je Ana Ivanović.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress