Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Donacija AD Nautic-e i Prevent Safety-a općini Ilidža

Članice poslovnog sistema koji okuplja firme ASA-e i Preventa, AD Nautic i Prevent Safety donirali su danas Civilnoj zaštiti općine Ilidža gumeni čamac i 15 kompleta zaštitne opreme što uključuje specijalne gumene čizme, kabanice, radne bluze i rukavice.  Predstavnicima Civilne zaštite otežan je prilaz poplavljenim područjima kako bi pružili adekvatnu pomoć ugroženim stanovnicima koji su ostali okruženi vodom, bez napajanja električnom energijom, bez zaliha hrane i pitke vode.  

„Ova simbolična donacija naše grupacije olakšat će pripadnicima Civilne zaštite pristup mjestima pogođenim poplavama. Olakšat će dopremanje potrebnih namirnica – hrane, pitke vode i lijekova“, izjavio je Adnan Smailbegović, direktor proizvodne divizije Grupacije. „Vjerujemo da će ova oprema pomoći spasiocima da što prije stignu do onih kojima je pomoć neophodna.“  

Donirani gumeni čamac, kao i zaštitna oprema proizvode se u pogonima ovog poslovnog sistema u Goraždu i Visokom.   

„Kada smo donijeli odluku da doniramo sredstva odabrali smo općinu Ilidža jer je bila prva na udaru poplava. To ne znači da druge općine u Bosni i Hercegovini ne trebaju pomoć. Očekujemo da će ova naša donacija biti podsticaj i drugima da pomognu kako spasioce tako i nastradale“, izjavio je Smailbegović.  
 

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress