Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dokle se došlo sa izvještajem o realizaciji dokumenta “Smjernice reforme javnog sektora”

dejan scepanovic 2014 septembarNa 21. sjednici OV Visoko održanoj 31.10.2014.godine vijećnik Dejan Šćepanović uputio je vijećničko pitanje kojim traži izvještaj o realizaciji dokumenta “Smjernice reforme javnog sektora” koji je Općinsko vijeće usvojilo u 2013.godini.

U vezi postavljenog vijećničkog pitanja napominjemo da je Programom rada Općinskog vijeća Visoko za 2014.godinu planirana Tematska sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se razmatrati Izvještaj o provođenju reforme javnog sektora na osnovu smjernice reforme javnog sektora općine Visoko i po tom osnovu zauzimanje stavova Općinskog vijeća za svako javno preduzeće i javnu ustanovu pojedinačno.

Navedeni izvještaj je u pripremi i planira se dostavljanje istog Općinskom vijeću Visoko u narednom periodu.

reforma javnog sektora vijecnicka inicijativa scepanovic dejan

Nakon što je zvanično dobio odgovor u materijalima za narednu sjednicu OV Visoko, na svom zvaničnom Facebook profilu vijećnik Šćepanović je i prokomentarisao ponuđeno objašnjenje njegovog vijećničkog pitanja:

Bez obzira koliko nas mainstream politička elita uvjeravala da je pitanje Reforme javnog sektora davno postalo nezanimljivo, ja i dalje smatram da je ono jedno od ključnih simbola kako se SDA do sada ponašala u sferi lokalne politike.

Reforma javnog sektora je najmarkantniji i najeklatantniji simbol jednog do sada neviđenog stava i garda samoproklamovane osionosti, superiornosti, oholosti i nadmenosti parlamanetarne većine u OV Visoko.

Ja sam još uvijek protiv ove Reforme javnog sektora i u meni niko nikada neće moći naći sugovornika po pitanju realizacije iste.

Proudly powered by WordPress