Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: BiH – Estonija 21:23 (9:11)

KSC “Mladost“; gledalaca: 1.000;  sudije: Anders Birch i Denis Stenrand (oba Danska); delegat: Claude Froll (Rumunija). Sedmerci: BiH 3(2), Estonija 5(4). Isključenja: BiH 10 min, Estonija 8 min. Rezultat: BiH-Estonija 21:23(9:11)

BIH: Šarić (21 odbrana), Grahovac, Burić, Kelečević, Velić, Harmandić 4, Stojanović 2(1), Čelica 1, Prce 5, Đukić 3, Vranješ 2, Međić, Veselinov, Bašić 1(1), Jaškić 3, Tahirović. Selektor: Vojislav Rađa.

ESTONIJA: Varusk (7 odbrana, 1 sedmerac), Pinonen 4, Muga 3, Janima 1, Liva 3, Patrail 6(1), Kauge, Johanson 1, Aleksejev (8 odbrana), Magi 2, Lokene, Karuse, Nodla, Last, Jarve 3(3). Selektor: Ain Pinonen.

Rukometna reprezentacija BiH doživjela je još jednu blamažu. Iako smo nakon Talina mislili da gore ne može, utakmica u Visokom je pokazala da može. Početak je tako nešto i nagovještavao, jer je sve izgledalo kao da se samo nastavila prva utakmica ove dvije selekcije. Naši igrači potpuno bez ideje, sa puno pogrešnih dodavanja omogućavaju Estoncima da u 15. minuti vode sa 2:8, uz samo jedan pogodak BiH iz igre. Nakon toga se naši malo bude i na krilima ubjedljivo najboljeg pojedinca, golmana Danijela Šarića, uspjevaju nekako doći na minus dva do poluvremena. Šarić je u prvom dijelu imao 11 uspješnih intervencija. Drugo poluvrijeme počinjemo nešto ozbiljnije i u 34. minuti imamo prvo izjednačenje 12:12. Period od 35. do 45. minute je sve što vrijedi pohvaliti u obje utakmice kada je naša selekcija u pitanju. Dobra odbrana, sjajni Šarić i u tih deset minuta Estonci su bez gola, naši u seriji od pet golova i u 45. minuti vodimo 17:13. Činilo se tada da smo konačno slomili Estonce i da ćemo do kraja gledati dopadljivu igru naših sa ubjedljivom pobjedom. Međutim, događa se potpuno suprotno. Bh. igrači su počeli srljati u napadu i brzopleto rješavati akcije, Estonci samo uzeli ponuđeno i u 53. minuti je 19:19. I tada je bilo dovoljno vremena da se razbijena Rađina vojska pribere i nekako dođe do trijumfa, ali ništa od toga. Poveli smo 20:19 i nakon toga ostali bez gola sve do 59.minute, a tragičar je bio Jaškić koji promašuje dva zicera s krila. Minutu do kraja je bilo 21:21, ali Estonci preko Patraila pogađaju, a naši nervozno gube loptu i Muga stavlja tačku na konačni brodolom Rađinih pulena, koji su još jednom okaljali ugled i našeg rukometa, ali i ponovo pokazali da im je reprezentacija sve, samo ne svetinja. Ovim porazom izgubili smo sve šanse za odlazak na EP, ali možda je tako i bolje jer će valjda konačno neko smijeniti selektora i zahvaliti se nekim igračima kojima dres sa državnim grbom očito ništa ne znači. Skandiranje publike na kraju „Rađa odlazi“ je više nego jasna poruka.

Selektor BiH, Vojislav Rađa:

– Izgledali smo nešto bolje nego u Talinu, ali početak je bio dosta nervozan i morali smo stizati rezultat. Dostigli smo i prestigli Estonce, a onda potpuno stali i dozvolili protivniku da se vrati. Pobjedili su nas već drugi put i to ne može biti slučajno, pa im možemo samo čestitati. Ne mislim da me neko od mojih igrača bojkotovao, jer niko ne igra za mene, već za svoju državu – kratko je izjavio selektor Rađa ne spomenuvši svoju eventualnu ostavku.

Danijel Šarić, golman BiH:

– Napravili smo previše grešaka u napadu i uvukla se nervoza koju smo na kraju platili porazom. Ne bih sada o stvarima koje trebaju prenoćiti da bismo o njima govorili, ali šteta je zbog ove divne publike što smo poraženi. Hvala im na podršci i nadam se boljim danima za naš rukomet – izjavio je ubjedljivo najbolji pojedinac naše selekcije.

 

 

{joomplucat:51 limit=20|columns=4|ordering=random}

Ostale slike pogledajte u našem Foto Korneru

Proudly powered by WordPress