Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Klijenti Javne ustanove “Kampus” posjetili Prevent i tunel “Ravne”

Klijenti Javne ustanove terapijske zajednice “Kampus” Kantona Sarajevo danas su boravili u Visokom. Razlog njihovog dolaska je prevashodno posjeta Preventu, kompaniji sa kojim odlično sarađuju, a današnja posjeta je samo dio te ranije uspostavljene saradnje. Da ovo nije bila tek tako protokolarna posjeta govori podatak da je 25 klijenata ove ustanove pješačilo do Visokog.

– Mi već duži period odlično sarađujemo sa kompanijom Prevent. Danas smo odlučili da ih i posjetimo na poseban način, tako da smo odlučili iz Rakovice pješačiti do Visokog, tačnije do Preventa. To je bio put od tačno 29 kilometara koji smo prešli za šest i pol sati. Išli smo preko Rakovice i Kralupa i sve je proteklo u najboljem redu, nismo imali niti jedan problem iako je zdravstvena sllužba bila u pripravnosti. U Preventu smo ručali sa domaćinom, nakon čega smo posjetili istraživačke lokacije Semira Osmanagića, tačnije podzemni kompleks tunela “Ravne”- rekao nam je Kemal Mušinbegović, šef službe za radno okupacioni tretman.

Javna ustanova Terapijska zajednica – Kampus Kantona Sarajevo je ustanova za tretman ovisnika o psihoaktivnim supstancama koja je smještena u Rakovici, 15 kilometara od Sarajeva.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress