Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pobjednici Visočanka Sabina Ašlama Panjeta i Alan Aličić

altVisočanka Sabina Ašlama Panjeta i Alan Aličić  izabrani su za balkanske dvojnike sultana Sulejmana i sultanije Hurem, likova iz serije “Sulejman Veličanstveni” na takmičenju OBN televizije.

Žiri, koji su sačinjavali urednik ove televizije, glasnogovornik i fotograf, uzevši u obzir komentare i “lajkove” na društvenoj mreži Facebook, proglasili su Aličića i Ašlamu Panjetu kao najsličnije glumcima Halitu Ergencu i Meryem Uzerli.

Tridesetosmogodišnja diplomirana pravnica  Sabina Ašlama Panjeta istakla je da je potajno priželjkivala pobjedu, te da je sada zaista sretna, a nakon pobjede se zahvalila i svima koji su glasali za nju u ovom izboru: „Dragi moji iskreni i vjerni prijatelji! Od srca Vam se želim zahvaliti na lijepim komentarima i velikoj podršci koju ste mi pružali tokom mog natjecanja u nagradnoj igri OBN TV-a „Dvojnici Sulejmana i Hurem! Sigurna sam da ste i Vi, dragi moji, velikim dijelom doprinijeli da stručni žiri OBN TV-a donese konačnu odluku i za pobjednicu, dakle dvojnicu Hurem, proglasi mene, Vašu bosansku Hurem. Još jednom Vam se želim od srca i najtoplije zahvaliti na velikoj podršci tokom proteklih dana. Ljubi vas i voli vaša Hurem!”

Televizija OBN, koja emituje seriju “Sulejman Veličanstveni”, organizovala je takmičenje za izbor dvojnika glavnih likova serije, sultana Sulejmana i sultanije Hurem.

Osim pobjednice u uži krug među trinaest osoba koje liče na Sulejmana i Hurem ušli su još i Alija Zukić, te Mustafa Osmić, također iz Visokog.

Nakon što im je pristiglo 310 prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, u polufinale je izabrano 12 učesnika. Žiri je nagrađane kandidate Aličića i Ašlamu Panjetu nagradio putovanjem u Istanbul za Novu godinu.

Proudly powered by WordPress