Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zenica će se kandidovati za Evropsku prijestonicu kulture

U Zenici je održana 18. sjednica Gradskog vijeća Zenica, posljednja sjednica ovog saziva. Nakon provedene rasprave, vijeće je usvojilo Informaciju o radu Agencije  ZEDA za 2015. godinu i Program aktivnosti  na sanaciji klizišta i odrona.

Programom su definisane mjere koje će se provesti u tekućoj godini, da bi se spriječile eventualne nesreće i provele planirane aktivnosti u rješavanju zadataka u oblasti zaštite i spašavanja.

Na sjednici je također usvojena i Odluka o učešću Grada Zenice u Programu Evropske prijestonice kulture 2024. godine.

Naime, Gradsko vijeće će formirati tim za provedbu kandidature, a prijavu podnijeti 2017. godine.

Vijećnici su još usvojili Prijedlog zaključka o prodaji građevinskog zemljišta putem neposredne pogodbe i Inicijativu za izdvajanje mjesta Varda iz naseljenog mjesta Briznik.

Nebojša Nikolić, predsjedavajući Vijeća i Selver Keleštura, v.d. gradonačelnika, zahvalili su  vijećnicima na uspješnoj saradnji, odlučnosti i hrabrosti  kod donošenja  odluka koje su rezultirale projektima koji su promijenili ambijent za život i rad građana Zenice.

Keleštura je tom prilikom istakao da je u Zenici tokom predhodnog mandata učinjen ogroman pomak, te da je postala urbanim centrom.

Posebno je naglasio da je Zenica postala regionalni lider u oblasti komunalnih usluga, čiji se primjeri prezentiraju na stručnim skupovima regionalnog karaktera.

Posted in ZDK
Proudly powered by WordPress