Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Fikret Plevljak vratio je mandat Skupštini ZDK-a

plevljak-ftvNakon što mu je matična organizacija, SDP Zenica, uskratila podršku zbog, kako je navedeno, neispunjavanja ciljeva utvrđenih politikama SDP-a, posebno u oblasti ekonomije i zapošljavanja, još nije poznato da li će premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak podnijeti ostavku.

Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP-a u međuvremenu je razmatralo incijativu zeničke organizacije, međutim, umjesto konkretne odluke saopćeno je samo da će o svom stavu u vezi sa uskraćivanjem povjerenja, premijer Plevljak pravovremeno izvijestiti Skupštinu i javnost ovog kantona.

Plevljak je kazao da je spreman prihvatiti svaku ocjenu o svom radu, pogotovo ako ona dolazi od građana.

“Vratiti ću mandat SDP-u, ali će se sve morati završiti u skupštinskim procedurama… Ispoštovat ću svaku odluku kantonalne Skupštine”, rekao je on.

{youtube}zDtzNw_hkmk{/youtube}

Premijerovo vraćanje mandata Skupštini, najavljeno je, bit će jedina tačka dnevnog reda skupštinskog zasjedanja planiranog za početak naredne sedmice. Koalicioni partneri u skupštinskoj većini ne žele zbog personalnih promjena u izvršnoj vlasti gubiti dragocjeno vrijeme, duboko uvjereni da ta situacija neće uzrokovati krizu vlasti na ovom području. Plevljak je bio gost Dnevnika 3 FTV.

{youtube}wsHU3mU4kx4{/youtube}

Proudly powered by WordPress