Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Enes Handžić: Izgradit ćemo novu dvoranu u Visokom

      Ambiciozni planovi Upravnog Odbora RK Bosna, nakon neuspjelog pokušaja da se dobije KSC“Mladost“ na koncesiju, ovih dana ogledaju se u inicijativi za izgradnjom nove dvorane za rukometaše. Dvorana bi prema planovima bila izgrađena na Gradskom stadionu „Luke“, a služila bi prevashodno za rad sa mladim selekcijama koje bi u budućnosti trebale biti temelji „evropske Bosne“.
-Mi smo pokrenuli inicijativu u kojoj od Općine tražimo sve potrebne saglasnosti kako bi što prije pristupili izgradnji ovog sportskog objekta. Ono što je veoma bitno istaći jeste da ne tražimo nikakav novac.

Sredstva ćemo samo obezbjediti, a za izgradnju jednog ovakvog objekta potrebno nam je oko 300.000KM. Ne radi se o klasičnoj dvorani, ovdje se radi o maloj dvorani koju bi izgradili na postojećem rukometnom igralištu pored naših starih prostorija. Imamo usmeni dogovor sa Srđanom Praljkom, našim proslavljenim trenerom koji bi bez materijalne naknade uz uslov da može raditi deset sati dnevno u toj dvorani preuzeom mlade selekcije Bosne i tako obezbjedio sigurnu budućnost visočkog nadamo se evropskog rukometa- rekao nam je Enes Handžić član UO RK Bosna.

Prije rukometaša, kompletan stadion Luke zatražili su nogometaši pod koncesiju na 99 godina i kako tvrde iz dvije Uprave izgradnja eventualne dvorane ne bi bila sukob interesa dva sportska kluba.

Dario Božić / www.visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress