Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ovog vikenda početak Lige za prvaka BiH i Lige za Opstanak

1. kolo – 13/14.4.2007.
 “Bosna” Sarajevo  “Izviđač” Ljubuški
 “Sloga” Doboj  “Konjuh” Živinice
 “Bosna” Visoko  “Zrinjski” Mostar 19,00
 “Borac” Banjaluka  “Krivaja” Zavidovići
 “Goražde” Goražde  “Željezničar” Sarajevo
 “Drina” Zvornik  “Sloboda Solana” Tuzla

Nakon završenog prvog dijela takmičenja u muškoj rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine prvenstvo se nastavlja doigravnjem u Ligama za prvaka i opstanak.U obje lige, koje počinju 13./14. aprila, a završavaju
8./9. juna, bit će odigrano po 10 kola, nakon čega će biti poznat prvak i tri ekipe koje napuštaju elitno društvo.

Najbolju startnu poziciju u Ligi za prvaka imaju rukometaši sarajevske Bosne, koji u drugu fazu takmičenja prenose 63 boda, 13 više u odnosu na drugoplasiranu Slogu (46 bodova), zatim prati visočka Bosna (37), Izviđač (37), Zrinjski (36) i Konjuh (34).

U subotu, rukometaši Bosne u prvom kolu Lige za Prvaka BiH dočekuju Zrinjski i veliki su favoriti za pobjedu koja bi Bosnu približila konačnom cilju, izlasku na Evropsku scenu. Ovaj meč u KSC”Mladost” počinje u 19 sati.

U Ligi za opstanak jedina nepoznanica je koja će se ekipa naredne sezone pridružiti Željezničaru (10 bodova) i Slobodi Solani (13) u nižem rangu takmičenja. U nešto povoljnijoj situaciji je Borac, koji u doigravanje ulazi sa šest bodova prednosti (33), dok će se rukometaši Goražda (27), Drine (27) i Krivaje (25) ravnopravno boriti za ostanak u elinom društvu.

Proudly powered by WordPress