Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna vicešampion i zvanično

BOSNA (S)  ŠAMPION – BOSNA (V) VICEŠAMPION

Nakon večeras unaprijed odigrane utakmice 10-og kola Play-offa između domaćina, dobojske Sloge i sarajevske Bosne, te pobjede “studenata” (29:36) – novog (starog) šampiona, visočka Bosna je i teoretski obezbijedila vicešampionsku titulu, iako ima još odigrati dvije utakmice, u Sarajevu, sa imenjakom, 3. juna i sa Izviđačem u Hercegovini, 8. juna 2007.

Upravo, u nedjelju, sa početkom u 17:15, pred kamerama BH TV, Bosne će proslaviti svoje uspjehe. Tako će u BiH i među našom dijasporom širom cijelog svijeta, ovaj prenos biti prilika da se još jednom vide na djelu najbolje ovogodišnje rukometne ekipe: ŠAMPIONI PROTIV VICEŠAMPIONA!
Hod Sarajlija u ovogodišnjem prvenstvu išao je poznatim tokom uporedo sa odličnim partijama u evropskim natjecanjima.

Ali ovaj uspjeh Visočana niko nije mogao predvidjeti. Naime, nakon 16. kola, i utakmice u Doboju, kada je 16. decembra 2006. godine Sloga pobijedila visočke “zelene”,  tabela je pokazivala 12 bodova viška za Slogu koja je bila sigurna na drugom mjestu rukometnog karavana.

Ko bi mogao pretpostaviti, da će danas izgledati  +3 boda za Visočane, ubjedljivo bolji međusobni susret, jedna manje odigrana utakmica, a dva kola do kraja šampionata?!

Plasman u EHF kupove u narednoj godini stoji kao prilika, a i obaveza da se već od sutra počinju spremati spektakli u jesen 2007., u “KSC “Mladost jer dolaze vicešampioni evropskih država u rukometu, sportu koji je ove godine u BiH doživio ekspanziju; bh sportu koji se nalazi na 18. mjestu EHF rang – liste, što je najvjerovatnije i najbolje plasirani “značajniji” naš sport.

www.rkbosna.ba

Proudly powered by WordPress