Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

IMENA MOGUÆIH PROTIVNIKA BOSNE u 1.kolu Kupa EHF

         Pet godina je prošlo od zadnjeg nastupa Bosne u međunarodnim utakmicama i ispadanja u prvom kolu EHF-a od Berchema iz Luxemburga.

         I nakon petogodišnje pauze u kojoj je klub nekoliko sezona išao prema dnu ove godine Bosna će opet igrati Euro-utakmice i biti prvi predstavnik naše zemlje koji će na jesen početi Evropsku sezonu i to prvog dana septembra u prvom kolu Kupa EHF.

         Od 15 mogućih protivnika nama su svakako najatraktivniji klubovi iz Crne Gore, Lovećen i Sustjeska, zatim je tu prošlogodišnji protivnik sarajevske Bosne u Ligi prvaka Povaška Bistrica. Sa jednom od timova Bosna se već susretala, u pitanju je Strovolu sa Nikozije protiv kojeg je Bosna igrala 1998. godine u KPK i ostvarila dvije pobjede, a u ovom društvu je i nekadašnji klub „naših“ Dobojaka i Džafića Belgijski Tongeren sa kojim je tokom godina odigran veliki broj kontrolnih i prijateljskih utakmica.

         Ostali mogući protivnici su Lokomotiv (BUG), Shevardeni Telavi (GEO), Dukla Prag (CZE), Mersin (TUR), Dudelange (LUX), KRAS Volendam (NED), Vilnius (LTU), Besa Famiglia (KOS), Dobrudja (BUL) i Tbilisi (GEO).

 


 

Trener Bosne Zdenko Antović u razgovoru za web-site istiakao je:  

Da bi najlakši protivnik bila ekipa sa Besa Famiglia sa Kosova a da bi po svaku cijenu bilo dobro izbjeći Lovćen zbog kvalitete ekipe te Tbilisi zbog udaljenosti i skupih troškova putovanja. Mislim da Bosna već sada ima potreban kvalitet da  sve ostale protivnike može pobjediti, posebno ako nam žrijeb bude naklonjen i ako revanš odigramo u Visokom jer je domaća publika sigurno željna Bosninih utakmica u Evropi koje su uvijek za nas bile NEŠTO VIŠE“    

         Bosna je u poslijeratnom periodu u EURO-KUPOVIMA odigrala ukupno 14 utakmica sa po sedam pobjeda i isto toliko poraza a protiv koga će odigrati 15 utakmicu saznaćemo 24. jula kada će biti obavljeno izvlačenje parova prvog kola Kupa EHF u sjedištu Evropske rukometne federacije u Beču.

Proudly powered by WordPress