Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

1. kolo Kupa EHF: Sutjeska Nikšić – Bosna Visoko 21:21 (10:12)

Rukometaši Bosne odigrali su neriješeno prvi meč Kupa EHF u Nikšiću sa ekipom Sutjeske. Izuzetno zanimljiv i napet meč na kraju je završen rezultatom 21:21.
Bosna je odlično otvorila utakmicu i na samom početku povela 2:0, da bi kroz prvi dio igre u dva navrata imala i po 3 gola prednosti. U prvom dijelu fantastičan je bio golman Bosne Adis Hadžić sa 15 odbrana, a domaći su prvi put do izjednačenja došli u 22. minuti igre. Ipak BOsna na poluvrijeme ide sa 2 gola prednosti i to golovima Čakića iz penala i Halilbegovića sa 10 metara.
Drugo poluvrijeme počinje u znaku Hadžića koji u samo 2 minute brani 4 zicera domaćih. Međutim Bosnin napad je večeras bio izuzetno slab, tako da Bosna ne koristi odbrane Hadžića, već domaćina ostavlja u igri. U 46. minuti domaći drugi put stižu do izjednačenja, bilo je 15:15, da bi prvi put poveli u 47. minuti. U tim trenucima rukometaši Bosne prave nekoliko tehničkih grešaka, a Halilbegović dobiva isključenje zbog prigovora sudijama. Ipak rukometaši Bosne se ponovo vraćaju i prave seriju od 4:0 i Bosna u 57. minuti vodi 21:19. Domaći ponovo stižu do izjednačenja i imaju zadnji napad za pobjedu, međutim odbrana Bosne uspijeva zadržati domaće daleko od gola i susret završava rezultatom 21:21.

Kod Bosne briljirao je Adis Hadžić sa odličnih 26 odbrana, s druge strane golman domaćih imao je ukupno 13 uspješnih odbrana.
Susret u dvorani u Nikšiću je pratilo oko 1.200 gledalaca uz izuzetno korektno navijanje bez ijednog ružnog gesta prema igračima Bosne, pa bi s te strane publika u Visokom trebala na isti način dočekati Nikšićane u Visokom za 8 dana. Sudije iz Bugarske odlične, a ostaje žal za možda i ubjedljivom pobjedom Bosne, s obzirom na odličan učinak Hadžića.

N.S. Radio Q / Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress