Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kup EHF: Bosna – Sutjeska 38:27 (14:15)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 2.000.
Sudije: Toma Plesa i Oktavian Pripas (Rumunija). Delegat: Dragan Načevski (Makedonija).
Sedmerci: Bosna 12(8), Sutjeska 4(3),
Isključenja: Bosna 16 min, Sutjeska 14 min.
Crveni karton: Andrija Kilibarda (Sutjeska)-tri isključenja.
BOSNA:Hadžić 1,(14 odbrana, 1 sedmerac), Maslo, Zečević, Vražalić 1(1), Ahić2(1), Čakić 8, Halilbegović 7(1), Sirćo 4, Mušinbegović, Šahinović5(3), Begagić 2, Selimović, Mustafić 8(2), Memija (4 odbrane).
Trener: Zdenko Antović
SUTJESKA:Mijušković (12 odbrana, 4 sedmerca), Ðođić 1, Lasica 2, Blečić 3,Abramović 1, Kilibarda, Miljanić 3(3), Bulajić, Ašanin 6, Čolaković 4,Šabanović 3, Radulović, Petković, Ðurđevac 4.
Trener: Božidar Mušikić.

Teže nego što to konačan rezultat pokazuje, rukometaši visočke Bosne su izborili plasman u drugo kolo Kupa EHF. Nakon nerješenog ishoda u Nikšiću očekivala se sigurna i lagana pobjeda našeg tima, ali su se igrači Sutjeske u prvom poluvremenu pokazali kao vrlo neugodan protivnik.
Bosna je počela dosta nervozno i nije imala ideje u napadu, pa je Sutjeska u 20.minuti imala veoma zabrinjavajućih plus 5,(6:11).
Tek tada se bude i domaći pa se na odmor odlazi sa prihvatljivim minimalnim zaostatkom.
U drugom poluvremenu smo tek vidjeli pravu Bosnu koja je za 30 minuta postigla 24 gola (tri više nego u Nikšiću za cijelu utakmicu) i igrala odbranu za koju igrači Sutjeske nisu imali rješenje.
Možda i presudan faktor je bila odluka trenera Antovića da zaigra odbranu 5 plus 1 sa isturenim Ahićem koja je potpuno otupila napad gostiju. Opet se istakao golman Hadžić koji je čak uspio i postići pogodak, dok su efikasni bili Mustafić, Čakić i Halilbegović, uz sjajne asistencije Šahinovića. Kod gostiju najbolji golman Mijušković sa čak četiri odbranjena sedmerca.
U drugom kolu Kupa EHF, Bosna će igrati protiv Gold Kluba iz Slovenije.

Dario Božić/visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress