Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

PRAVA UVERTIRA ZA SLOVENCE

Revanš meč 1. kola EHF kupa: U nedjelju Visočani dočekuju Sutjesku

Rukometaši visočke Bosne igrajusvoju novu međunarodnu utakmicu. Nova prilika za uživanje publike ugradu rukometa. Slijedi revanš prvog kola EHF kupa protiv Sutjeske.
Nakon remija i relativno slabog izdanja u Nikšiću, “zeleni”su ubijeđeni u prolaz dalje. Optimizma je toliko da se na nezvaničnimkladionica ide na trijumf veći od deset golova razlike.- Istina je dasmo u Nikšiću napravilidobar rezultat. Međutim, u pitanju je evropski kup tako da moramo bitimaksimalno oprezni. Ne smije biti potcjenjivanja, sa obje noge nazemlji upozorava trener Visočana Zdenko Antović.
U odnosu na duel u Crnoj Gori Bosna će biti jača za dva igrača.
Ali ponovo neće biti Mirze Hurema koji nije trenirao prošlu sedmicu.- Jači smo za Begagića i Selimovića. To nam je prednost, baš kao i domaći teren. Kada se sve sabere mi smo izraziti favoriti.
Nadamse da ćemo se plasirati u drugo kolo gdje nas čeka slovenačkipredstavnik Gold klub Kozina. Svjesni smo svojih kvaliteta i samaksimalnom angažovanošću i bez potcjenjivanja protivnika, moramopostiči pobjedu, zaključuje Antović.I zaista, Sutjeska se kao viceprvak Crne Gore ne smije potcijeniti. Ali se mora lijepo dočekati. Onako kako je Bosna bila dočekana u Nikšiću. Gostujuća ekipa, kao i sudije iz Rumunije u Visoko dolaze u subotu.
Utakmica se igra u nedjelju u 16.00 sati, a ulaznice po cijeni od 5 KM su u prodaji već nekoliko dana.
Interesovanje publike postoji i nema sumnje da će tribine dvorane Mladost biti solidno popunjene. Iz prve zvanične domaće utakmice svojih momaka navijači očekuju pobjedu.

RTV Visoko

Proudly powered by WordPress