Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Z. Antović: “Sve karte bacamo na revanš u Visokom protiv Gold cluba”

U 1. kolu rukometne Premijer lige BiH visočka Bosna poražena je u Goraždu s pet golova razlike. Poraz RK Bosna (V), koji će i u drugom kolu na gostovanje, možda je dobro upozorenje pred utakmicu u Sloveniji.
28. septembra Bosna će u okviru II. Kola EHF kupa gostovati u slovenačkim Kozinama. Gold Club je protivnik sa zavidnom reputacijom.
Šef stručnog štaba RK Bosna Zdenko Antović komentirao je početak prvenstvene sezone i poraz u Goraždu, ističe kako su zasluženo izgubili, te da je RK Goražde pružilo mnogo više od visočana i zasluženo su pobijedili. „Brojna publika u Goraždu je uticala na rezultat, korektno i sportski su navijali. Mi smo pružili ispod svojih očekivanja, trenutno se nalazimo u nezadovoljavajućoj formi što je sigurno uticalo i na rezultat. Međutim, neću reći da je to bio planski kiks, u svakom slučaju mnoge ekipe će gubiti u Goraždu, tako da nas puno i ne brine sam rezultat, ali je zabrinjavajuća činjenica da smo veoma slabo igrali», istakao je Zdenko Antović.

O predstojećem gostovanju u Sloveniji Antović je kazao: «Dva kola gostujemo na početku prvenstva što nam ne odgovara, u subotu smo u Sloveniji u Kozinama. «Gold klub» je prošle godine igrao u šesnaestini finala Lige prvaka, tako da nam možda i godi njihova favorizovanost. Idemo na tip iznenađenja».

«Na džentlimenski i sportski način smo razmijenili kasete, tako da oni imaju našu utakmicu protiv «Nikšića», a mi njihovu iz prvog kola s «Gorenjem» koji je protivnik Sarajevske «Bosne». Na osnovu tih podataka mislim da su bolji od nas, vjerovatno i organizovaniji, ali to nije sve u sportu, postoje i neke duge stvari koje mogu biti presudne i prije svega bazirat ćemo se na dobar rezultat i solidan poraz u Sloveniji, a sve karte bacamo na revanš u Visokom», ovako komentira Z. Antović šanse RK Bosna u II. Kolu EHF kupa protiv Gold Cluba.

Lokalni mediji su aktualizirali narušene međuljudske odnose unutar visočke Bosne, a spominje se i ime trenutnog selektora Demirovića kao riješenje za stručni štab Bosne, a na tu temu Antović kaže kako prvi put čuje za to. „Međutim, istina je da sam ja kao trener na početku sezone rekao, ako postoji određeni period gdje nešto ne funkcionira onda je najjednostavnija stvar sankcionirati igrače, druga stvar je smijeniti trenere, a treća je da se pričeka sljedeća polusezona pa smijeniti igrača. Možda iz tog konteksta je taj novinar izvukao zaključak“, ističe Zdenko Antović.

Visočki rukometaši su u odnosu na ostale, pripreme započeli dosta ranije zbog evropskog kupa. O eventualnom zamoru igrača Antović govori, «Mi smo krenuli s pripremama onako kako je planirano prvenstvo u BiH, međutim ono je odloženo za 14, odnosno za 21 dan, tako da je to poremetilo sve naše planove. Na nama je da se što prije adaptiramo na taj problem, a uska klupa i opterećenost teško će podnijeti ove zahtjevne utakmice».

U II. Kolu rukometne Premijer lige visočka Bosna će na gostovanje u Gradačac, ovaj susret bit će odgođen zbog nastupa Bosne u EHR kupu.

(visoko-x.com)

Proudly powered by WordPress