Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

REMI U SLOVENIJI

Bosna je u Kozini protiv Gold Cluba u prvoj utakmici drugog kola kupa EHF odigrala neriješeno 37:37. Utakmica u Kozini bila je prava mala horor predstava u prvih 20-tak minuta kada su domaći imali u jednom trenutku  čak sedam golova razlike (20:13) ali je drugo poluvrijeme bilo kao iz bajke i knjiga o rukometu.

U nastavku je naš tim odigrao fenomenalnih, prije svega, napadačkih 30 minuta i u nekoliko velikih serija prvo sustigao tim iz Slovenije a 15-tak minuta do kraja i prvi put došao u vodstvo. Za razliku od Goražda kada je svako igrao za sebe Bosna je u Kozini djelovala kao tim a na momente i kao strašno dobar tim pa je u dramatičnoj završnici u posljednjim trenucima čak imala i šut za pobjedu koji nije realizovan.

Nakon remija ne treba posebno isticati niti jednog igrača već ponoviti da je do izuzetno povoljnog rezultata uoči revanša došao tim.

Ovo je idelana prilika da Bosna prođe u treće kolo i pri tom izbaci ekipu koja je prošle godine poražena u osmini finala Lige prvaka. Revanš se igra naredne nedjelje u dvorani Mladost u Visokom (nadajmo se premaloj da primi sve ljubitelje ovog sporta) sa početkom u 16 sati.

Stručnom štabu i igračaima želimo sretan povratak u Visoko.     

Proudly powered by WordPress