Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Gold Club – Bosna 37:37 (izvještaj)

Gold Club –  Bosna  37:37 (21:16)

“Modra dvorana” u Kozini. Gledalaca 800.
Sudije: Lopez i Ramirez (Španija). Delegat: Ivica Imre (Hrvatska).
Sedmerci: Gold Club 2(1), Bosna 5(4).
Isključenja: Gold Club 6 min, Bosna 4 min.
GOLD CLUB: Torlo (13 odbrana, 1 sedmerac), Svetelšek 1(1), Koražija 5, Ivanuša, Čorović 5, Božič, Martinc 3, Lelić 6, Konečnik, Štefanič 5, Stanković 4, Markičevič 7, Erčulj 1, Vončina (3 odbrane).
Trener: Vojko Lazar
BOSNA (V): Hadžić (11 odbrana, 1 sedmerac), Zečević, Huseljić, Ahić, Hurem, Čakić 6(1), Halilbegović 6, Sirćo 9, Mušinbegović 1, Šahinović 6, Begagić 2, Selimović, Mustafić 7(3), memija (2 odbrane).
Trener: Zdenko Antović.

Odličan rezultat ostvarili su rukometaši visočke Bosne u prvoj utakmici drugog kola Kupa EHF u Kozini protiv Gold Cluba. Slovenački tim je važio za velikog favorita u ovoj utakmici i od prve minute su bili u vodstvu, pa je tako u 11.minuti bilo 9:5, a u 28.minuti već velikih 20:13 i činilo se tada da se Bosni ne piše dobro, međutim do odmora je naš tim uspio smanjiti na prihvatljivih pet golova razlike.
U prvih šest minuta nastavka ista slika na terenu, a onda počinje veliki preokret. Bosna je zaigrala čvrstu odbranu za koju domaći tim nema rješenje, dok na drugoj strani Sirćo, Mustafić, Halilbegović i posebno Šahinović koji se istakao i sa brojnim asistencijama, pogađaju iz svih pozicija.
U periodu od 36.do 47 minute, Bosna pravi seriju od 9:1 i dolazi do prednosti od dva gola razlike (29:27). Gold Club uzvraća sa mini serijom od 4:0, da bi se u posljednjih deset minuta ušlo sa 31:31.
Do kraja se igra gol za gol, s tim da je Hurem imao posljednji šut za pobjedu, ali je Torlo krajnjim naporom zaustavio udarac. Ovaj rezultat sada Bosni širom otvara vrata trećeg kola Kupa EHF, a revanš u Visokom igra se u nedjelju.

Dario Božić/visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress