Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

TREÆI VEZANI TRIJUMF “ZELENIH”

Bosna  Krivaja 38:27 (20:13)

KSC „Mladost“. Gledalaca 500.
 Sudije: Saša Sarajlić (Tuzla) i Nermin Šaković (Gračanica).
Delegat: Milan Ðurašinović (Prijedor).
Sedmerci: Bosna 3 (1), Krivaja 5 (4).
Isključenja: Bosna 6, Krivaja 14 minuta.
Crveni karton: Ferid Avdić (Krivaja) u 42. minuto – tri isključenja.
BOSNA: Hadžić 12 odbrana, Maslo, Zečević 2, Vražalić 2, Huseljić 1, Hurem 8 (1), Čakić 5, Sirčo 3, Mušinbegović 4, Šahinović 4, Begagić 3, Selimović, Mustafić 5, Memija 9 odbrana.
Trener: Zdenko Antović.
KRIVAJA: Džerzić, Purić 1, Šantić 7 (2), Taletović, Avdić 4 (1), Velić, Demirović 4, Zilkić, Čamdžić, Memić 1, Alić 8 (1), Zvekić, Omerović 2, Šehović 19 odbrana.
Trener: Adnan Bašić.

Treću uzastopnu utakmicu su rukometaši visočke Bosne riješili u svoju korist. Ponovo nisu imali većih problema. I Bosna i Krivaja su u meč ušli bez svojih važnih rukometaša. Visočani bez Ahića i Halilbegovića, a gosti bez Hadžihasića i Riđića. Pa ipak je Krivaja bolje otvorila susret, ali samo do 10. minuta. U 11. su zeleni prvi put poveli (7:6) i do kraja su samo povečavali prednost, koja je u nekoliko navrata iznosila trinaest golova razlike. Za trenera Antovića je najvažnije bilo da su njegovi momci igrali bez grča i kolektivno, o čemu govori podatak da su se skoro svi upisali u listu strijelaca. Bašić je, s druge strane, mogao biti zadovoljan igrom Alića i odbranama Šehovića.

RTV Visoko

Proudly powered by WordPress