Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvoren sajam “Jesen u Visokom”


Treći po redu sajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda „Jesen u Visokom“ otvoren je danas u dvorani KSC „Mladost“. Otvorenje sajma privuklo je veliki broj zainteresovanih građana, ali i izlagača koji su se ove godine okupili u najvećem broju do sada. Sajam su otvorili načelnik općine Visoko Munib Alibegović i ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodopriverede ZDK Mirzeta Ðonlagić.

„Želimo probuditi svijest potrošača, jer kupovinom domaćih proizvoda utičeno na razvoj ne samo naše općine, već i cijele države, te osiguravamo bolji standard i kvalitetniji život“ – istakao je između ostalog načelnik Alibegović.

“Vlada ZDK kao jedan od svojih prioritetnih zadataka postavila je i razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje, te je značajna sredstva buđeta usmjerila za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji“ – naglasila je ministrica Ðonlagić.

Prema riječima šefa odsjeka za Privredu i razvoj općine Visoko, Mugdima Čosovića, cilj održavanja ovog sajma je njegova tradicija, produženje dana trajanja te konstantno povećanje broja izlagača i njegovo širenje ne samo na ZDK već i na cijelu BiH.

Novitet ove godine su dva okrugla stola o temi plasteničke proizvodnje i uvođenja HASAP standarda kod proizvodnje mesa, koji će biti održani u srijedu 31.oktobra od 15.00 sati u zgradi općine Visoko.

Pokrovitelj izložbeno prodajnog sajma poljoprivredno – prehrambenih proizvoda je Općina Visoko, a generalni sponzor manifestacije je ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Sajam će biti otvoren do 01.11.2007.g.

Proudly powered by WordPress