Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halid Demirović: U Bosni ću držati na oku nekoliko reprezentativaca

Rukometni selektor Bosne i Hercegovine Halid Demirović danas se vraća iz Švicarske, gdje je boravio na kratkotrajnom odmoru nakon što je prisustvovao žrijebu parova doigravanja u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Hrvatskoj, a već sutra će biti predstavljen kao novi trener Bosne Visoko.

 

–  Mađari su favoriti u baražu. To je ekipa s tradicijom, koja je godinama u vrhu rukometne Evrope. Čine je igrači iz najboljih klubova.

 

Ipak, naša je reprezentacija u usponu. Dobro ćemo se pripremiti u martu, snimiti protivnika, njegove dobre i loše strane pa ćemo se nadigravati. Naravno, nadam se da će naši igrači biti zdravi, a i da će klupa biti šira za Skoku, Bašića… – kaže Demirović osvrćući  se još jednom na žrijeb, koji nam je za protivnika u junskom baražu donio Mađare.

 

O dogovoru s visočkom Bosnom, koji je, kao što smo i pisali, načelno postignut još za vrijeme kvalifikacija, bh. Selektor kaže:


Čelnici visočke Bosne bili su vrlo uporni i sada je ostalo još samo da ozvaničimo saradnju.

 

Za sada još nije poznato na koliko će Demirović potpisati za Bosnu. Kao dva najveća razloga za novi posao on navodi:

 

– Odgovaralo bi mi da svaki dan budem sa ekipom i u trrenažnom procesu. Druga je stvar i to što u visočkoj Bosni igra nekoliko pojedinaca koji konkurišu za reprezentativni dres (Mustafić, Čakić, Halilbegović…). Ekipa je solidna, ima potencijal, a i Visoko je grad rukometa.

 

Dnevni Avaz

Proudly powered by WordPress