Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halid Demirović od danas zvanično u Bosni

Skoro dva mjeseca nakon najave da će Halid Demirović biti nasljednik Zdenka Antovića na klupi visočke Bosne, u petak je to i ozvaničeno na izuzetno posjećenoj PRESS konferenciji. Novinarima su se obratili mr. Hasan Prelić, potpredsjednik kluba, Esad Konjičanin, direktor i naravno novi trener. Konjičanin je priznao da je, odranije ugovoren početak priprema i da se od 14. januara, u mnogim stvarima telefonski konsultovao Demirović.

– Sigurno da je gospodin Demirović, kao iskusan trener i aktualni selektor, prava osoba za nas, te nastavak uspješnog rada u decenijama dugoj tradiciji. Čast nam je što se prihvatio ove funkcije u našem klubu. Time je odao priznanje i RK Bosna Visoko za njen rad u prethodnih nekoliko sezona. Od ove saradnje očekujem sve najbolje, potcrtao je mr. Prelić značaj i očekivanja Bosne od saradnje sa Demorovićem iako je naglašeno da nije preciziran period ostanka ovog trenera u Visokom. No, obostrana želja je da to potraje najmanje godinu ipo.

Novi trener je u petak ujutro prisustvovao treningu „zelenih“. Javno je odao priznanje Mirzi Handžiću, svom pomoćniku i igračima na odrađenom poslu u prvoj fazi priprema.

– Čestitam mome saradniku na do sada odrađenom, jer su do mene dolazili izvještaji o radu ekipe. Ozbiljno su radili, spremni su i pristup je odličan. Drago mi je da ću nastaviti rad sa dobro pripremljenim timom, zadovoljan je početkom saradnje, ali i prijemom u gradu rukometa Demirović.
Personalnim promjena u stručnom štabu i timu, vjerovatno, neće biti. Pojačanja također, pošto je prelazni rok istekao.

– Sigurno da bi bilo bolje da imamo jednog ili dva igrača više, jer se danas igra brz rukomet sa jakom odbranom na čemu ću i ja insistirati. Visočka Bosna ima igrače za to, ali ta dva igrača bi bila potrebna za svaki slučaj. Evo recimo, treba u utakmici odmoriti Edu Sirču na desnom beku, jer se mnogo troši. Pa ipak, ima tu mladih igrača ljevaka od kojih se mora iskristalisati kvalitet. Da ponude više. Probat ću mladima dati veću šansu, jasan je novi strateg Bosne.

Kada su abcije u pitanju, tu su se birale riječi. Spektukularnih obećanja nema, ali će se raditi na onome što se može i mora popraviti.

– Ja sebe samog stavljam pod pritisak, pa onda i igrače. Želimo dostići bolji plasman na tabeli od trenutnog, što je moguće po rasporedu, iako odajem respekt mom prethodniku Antoviću. Ja ću akcenat baciti na to da Visočani ne budi domaćinska ili ekipa koja briljira samo protiv „velikih“ protivnika. Titule se osvajaju protiv „manjih“ klubova i na gostovanjima. Mislim da je to bila boljka ove ekipe. Uticat ću na pristup igrača utakmicama na strani. Radit ću individualno sa pojedincima, a paralelno graditi timski duh. Zadovoljan igrač, stručni štab, uprava, navijači to zaslužuju. Ja stoga, preuzimam odgovornost na sebe, jer primjećujem veliku podršku sredine u koju sam stigao, zaključuje Demirović.

Prvu utakmicu na klupi Visočana će novi trener imati već sutra u Mostaru na međunarodnom turniru koji će se protegnuti i na nedjelju. Prvi zvanični ogled je sredinom februara u Banjaluci. Tada će se odigrati prva utakmica ¼ finala Kupa protiv Borca. Revanš je u Visokom i tu je „palo“ prvo veliko obećanje. Da će se Bosna plasirati u završnicu Kupa BiH.

Alen Jazić / RTV Visoko 

Proudly powered by WordPress